Jouw verhaal vanuit het buitenland. Dat is mijn droom.

Een heel leven opbouwen aan de andere kant van de wereld. Je dromen najagen in een totaal andere cultuur. Op StevenAbroad spreek ik, Steven van Beek, met mensen die het doen en gedaan hebben. Wat is hun verhaal?

Het oorspronkelijke idee was een reissite. Maar het ontbrak aan diepgang. Veel interessanter zijn de verhalen van anderen. De Haagse Inten die naar een klein dorpje in Colombia verhuisde om daar een stichting te beginnen. De Zeeuwse Glenn die in Mexico Stad een heus Nederlands restaurant startte. Rosan die als therapeute aan de slag ging in Playa del Carmen. In diezelfde stad is Steven een vogelspotter. In Mahahual wisselen kansen en bedreigingen zich af in het hotel van Carolien. Gerben stelt zich dienstbaar op in vele horeca in Yucatan en Chiapas. Coen laat toeristen de mooiste gebieden buiten Mexico Stad zien. Ben bouwde zijn eigen huis van vuilnis in San Miguel de Allende.

Zomaar een foto vanuit Colombia

Een reeks interviews, die nog zeker niet ten einde is gekomen. Gesprekken met bijzondere mensen, met bijzondere dromen, met bijzondere verhalen. Het avontuur lonkt, maar voor hoelang? En hoe kijkt men naar Nederland? Wat maakt dat het gras aan de andere kant groener bleek? Was het de liefde, was het iets anders? 

Als journalist heb ik gepoogd ook diverse verhalen in kranten te plaatsen. Dat is ook gelukt; als dat zo is, zie je een linkje in het verhaal zelf. 

Ikzelf woonde twee jaar in Mexico, met Tania. Dit project zorgt ervoor dat het avontuur me ook weer getrokken heeft. Avontuurlijk. Intrinsieke interesse. Mooie verhalen. Ga met me mee. Lees met me mee. Droom met me mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate ยป