Hoe verdien ik mijn geld in Mexico?

Het haast overbekende verhaal nog eens kort: in augustus vertrok ik naar Mexico Stad, om mijn geliefde Tania weer eens in het écht te ontmoeten. Ik ontmoette haar vóór corona in de zee in Mexico, hielden vervolgens contact via beeldbellen, werden verliefd en dat was de geschiedenis.

In eerste instantie zou ik drie weken blijven. Ik ben hier nu bijna zeven maanden en het einde is nog niet in zicht.

Maar: hoe wil ik geld verdienen in Mexico? Dat is nog een behoorlijke zoektocht voor me, maar het stabiliseert zich inmiddels. BN DeStem was mijn voornaamste inkomstenbron en hoewel ik daar echt nog niet weg ben, is dat op dit moment wel echt weggevallen. Tot 0 euro, dus.

Tekstschrijfopdrachten

Gelukkig heb ik een aantal Nederlandse klanten, die me inhuren als tekstschrijver. Dat lukt prima via internet; interviews, overleggen en het schrijven zelf zijn dingen die je tegenwoordig prima op afstand kunt doen. Dit is zeker geen dagtaak; het komt eerder neer op enkele uurtjes per week. De pessimist zegt: zucht en steun, dat is té weinig. De optimist zegt: daar is nog ruimte! (zoek je een tekstschrijver: mail me via steven[AT]uitgeverij-stofje.nl) Allebei wáár, overigens.

Mijn eigen website Uitgeverij Stofje

Met tekstschrijfopdrachten van bedrijven haal ik een kleine 500 euro per maand op. Da’s natuurijk nog lang niet genoeg om rustig te kunnen leven. Daarnaast heb ik mijn website, mijn nieuwsbrief en mijn sociale media. Met een donatiemodel probeer ik daar ook wat geld mee te verdienen. Mijn eigen verhalen, mijn eigen ervaringen, mijn eigen zienswijzen. Het is mijn kindje, maar wel een hele kleine vis. Het levert me momenteel ongeveer 70 euro per maand op. Te danken aan acht maandelijkse abonnees en een paar losse, maandelijkse donaties.

Toch wil ik kijken of er nog meer te behalen valt uit mijn site. Met affliates, links in teksten die naar bedrijven gaan. Niet dat dit een website vol reclame wordt, maar ik wil wel wat vaker zaken reviewen. Boeken lezen en beoordelen over Latijns Amerika. Misschien wel muziek, misschien wel reizen. Dan is een linkje naar Bol.com, Booking.com, TripAdvisor etcetera toch best een meerwaarde. En het levert me wat geld op als er ook nog wat met die linkjes wordt gedaan. Ach mensen, dat klinkt in ieder geval hartstikke leuk om te doen. Aan mij om het ook voor jullie leuk te maken, verdad?

Online teksten zoals TopContent, Textbroker en Greatcontent

Voorts zijn er nog hele kleine inkomsten die ik uit TopContent, Textbroker en Greatcontent haal. Dit zijn online tekstopdrachten, die een stuk minder betaald worden dan ‘echte’ opdrachten. Ik schrijf deze ter aanvulling, maar ook omdat daar onderwerpen voorbij komen waarvan ik niets weet. Dat vind ik leuk. Op deze manier komt er nog eens 70 euro per maand binnen. TopContent is daarbij de bestbetaalde, hoewel het qua onderwerpen soms wat eentonig is. Je schrijft vooral over casino’s. Maar goed, dat is dus zo’n affiliate. Ik heb er een aparte review over geschreven.

Afijn, zo sprokkel ik her en der wat tientjes binnen. Dat moet echt meer -lees: honderdjes- worden en het liefste zo snel mogelijk. Bij voorkeur met hele mooie, fijne teksten op deze website. Waar jij, hopelijk, door geïnspireerd raakt.

Want dat is mijn droom. Mijn ultieme fantasie. Leven van het schrijven. Door schrijven geld verdienen in Mexico. Door schrijven uiteindelijk doen wat ik wil. En dat vooral door fijne en mooie teksten vanuit Mexico en dus heel soms een review. Dat schrijven gaat me beter en beter af.

Wil je me helpen? Lees dan nog even door:

Allereerst: dank voor het lezen van bovenstaand verhaal. Die las je uiteraard gratis. Dat blijft ook zo. Maar een klein beetje sponsoring zou ik echt enorm waarderen! Bijvoorbeeld middels een abonnement, terwijl ik een heel vet boek schrijf. Lees er hier alles over.

Hier kun je je abonneren.

Je kunt natuurlijk ook een eenmalige donatie doen, wat minstens net zo geweldig fantastisch briljant zou zijn.

Totaal: € -

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »