Spoor 7: Vincent en Maarten zijn pretparkhoppers

Breda is voor veel treinreizigers de laatste stop naar het buitenland, of de eerste stop in Nederland. Waar gaan ze heen? Waar komen ze vandaan? En wat zijn de verwachtingen bij deze aanstaande reis?

Vrijdag 29 juli, 10:42, Breda – Brussel-Zuid Midi

Vincent (19) en Maarten (19) uit Apeldoorn wachten vrijdagochtend op de trein naar Brussel. Ze zitten midden in een weekje pretparken bezoeken. De Efteling werd gisteren al aangedaan en nu gaat de trip naar Brussel, voor Walibi Belgium. Daarna staat Disneyland Parijs op de planning; voor Vincent al de zevende keer. 

De twee zijn dan ook groot pretparkliefhebbers. ,,Ik hou van de details, van de architectuur, zeker bij Disney. De art nouveau is er subtiel in verwerkt, om het vooral een Frans park te maken. Als ik in een pretpark ben, vind ik het echt het allerleukste om gewoon op een bankje te zitten en me te verwonderen over alle details”, zegt Vincent, die zelf bij Plopsaland in Coevorden werkt en design studeert. Bij de Efteling heeft hij een abonnement; dit jaar is hij al zes keer geweest. ,,Dan loop ik door het Sprookjesbos en dan zie ik die lantaarnpalen. Daar kan ik echt van genieten. Nee, voor de achtbanen kom ik inderdaad niet.” Door corona ging een reis naar Californië niet door. Nog iets hoger op het wensenlijstje staat Disneyland Tokio. 

De twee loven de sfeer binnen de poorten; het pretpark als een realistisch Utopia. ,,Ik vind het fijn dat iedereen zo vriendelijk is, dat is in een stad toch heel anders”, zegt Maarten.

In Parijs gaan nog twee vrienden mee, die het pretpark nog niet kennen. ,,Ik word altijd erg enthousiast en wil anderen hetzelfde laten zien als wat ik zie. Wil anderen net zo verwonderd laten zijn als ik ben”, zegt Vincent. De reis zelf zorgt toch wel voor enige stress. ,,We sliepen vannacht bij Hotel Mastbosch, hier in Breda. Dan moet ik wel goed kijken hoe en hoe laat we precies moeten reizen”, vertelt Vincent. En met een glimlach: ,,Erg mooi hotel trouwens, qua architectuur en details.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »