De honden laten zich gelaten wassen en knippen door Pedro

Clean Prints scheert en maakt je hond schoon terwijl je wacht. En dat is een lucratieve business!

Mobiele hondenwasserette Clean Prints doet goede zaken. Pedro en zijn driekoppige team zijn met twee vrachtwagentjes actief in de enorme wijk Satelite en komen langs op afspraak. De buurt kent veel honden en de Mexicaan vertroetelt deze erg graag, dus is er volop vraag naar. Het zal je niet verbazen dat Pedro binnen deze wijk volop concurrentie heeft. Bedrijven als Doggy Wash, Perruqueria (Peluqueria is de mensenkapper, perro is hond. Woordgrapje!) en Pocas Pulgas (‘weinig vlooien’) doen hetzelfde.

Perruqueria doet hetzelfde

Het menu dat Pedro aanbiedt is allesomvattend: ze knippen, wassen -tot aan de anus, vermelden ze er expliciet bij-, borstelen én maken eventuele accessoires schoon. Daarnaast verkopen ze ook droogvoer voor de viervoeters.

Vandaag is het de beurt aan Michaela en Tiza, wier haren inmiddels nogal lang zijn en de geurtjes worden er zeker niet frisser op.

Allereerst worden de dames liefdevol aan banden gelegd en vervolgens begint hun scheerbeurt. Met een tamelijk aftands scheerapparaat worden de diertjes voorzichtig gekortwiekt. Ze laten het beiden gelaten gebeuren.

Het menu van Clean Prints op het busje, terwijl Michaela een luchtje schept

Honden. En soms katten

Pedro doet alle mascotas (huisdieren) maar in de praktijk zijn dat vrijwel alleen honden. Zijn team doet er vijftien per dag, ofwel zo’n zeven á acht per busje. Hij mag ook in totaal twee katten tot zijn klantenkring rekenen. ,,Katten zijn lastiger, maar deze kennen me. Ze komen al bij me sinds ze jong zijn. Maar ze kunnen nogal onverwacht uit de hoek komen, honden zijn lekker voorspelbaar”, legt hij me desgevraagd uit. Hij bestrijkt het gebied tot aan uithoek Bosque Esmeralda, op zo’n twintig minuten rijden. Een bijzonder welgesteld stukje. ,,Daar gaan we twee keer per maand heen. Dat is niet op afspraak, de mensen weten dat we komen en stellen zich daar op in.”

Van binnen ziet het busje er eigenlijk ongelofelijk simpel en basic uit. Zowel het scheerapparaat als de haardroger zijn al jaren oud en verder is er ook geen enkele opsmuk. Ze maken gebruik van het water en de elektriciteit van de klant en verzorgen simpelweg de service zelf. Voor hondjes als Michaela en Tiza vraagt Pedro 250 pesos, zo’n tien euro. ,,Perros gigantes kosten 400 pesos, maar het ligt er altijd aan. Aan de grootte en aan de hoeveelheid haren, natuurlijk”, verduidelijkt hij.

Na een uurtje zijn Michaela en Tiza weer fris, geschoren en nog altijd de vrolijkheid zelve. Over twee maanden zijn ze weer aan de beurt.


Wil je me helpen? Lees dan nog even door:

Allereerst: dank voor het lezen van bovenstaand verhaal. Die las je uiteraard gratis. Dat blijft ook zo. Maar een klein beetje sponsoring zou ik echt enorm waarderen! Daar heb ik twee eenvoudige mogelijkheden voor. Eentje die jou niets kost en eentje waar je een zelfgekozen donatie aan me overmaakt.

  • Via Yoors: als je hier klikt, krijg ik daar (een beetje) geld voor. Je ziet daar ditzelfde verhaal staan. Kost jou dus verder niets :-). Yoors is een gratis website waar schrijvers, fotografen, videomakers, cartoonisten etc. hun werk kunnen uploaden. Jouw bezoekje levert mij wat geld op, dus met een klikje ben ik al zeer blij!

  • Via een maandelijkse donatie. Lees verder bij ‘Abonnement‘;

  • Via eenmalige donatie: dat kan hieronder.
Totaal: € -

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »