Snoeren groeit maar door: ‘Wij geloven in onze winkelbeleving’

Snoeren groeit maar door: ‘Wij geloven in onze winkelbeleving’

TETERINGEN – Van 450 vierkante meter naar 1100 vierkante meter; een ruime verdubbeling in winkeloppervlak. Het reeds bestaande gedeelte wordt gemoderniseerd, het nieuwe krijgt een wat meer industriële uitstraling. Tussen de twee gebouwen zal een ligstraat met een glazen plafond komen, wat tevens de nieuwe ingang wordt. Schoen- en voetspecialist Snoeren in Teteringen wordt daarmee de grootste schoenenwinkel van West-Brabant. De opening staat vooralsnog gepland op 8 maart in het nieuwe jaar.

Het is gewoon nodig, klinkt eigenaar Leon Snoeren overtuigd. ,,De kleinere winkels gaan op den duur allemaal verdwijnen. Je moet groeien om overeind te blijven en de kans deed zich nu voor om deze stap te zetten. Bovendien: onze kinderen gaan de zaak straks overnemen, het blijft een familiebedrijf.”

Het geheim van Snoeren? Hier worden niet alleen schoenen verkocht, maar er is ook een zorgkant. Er zijn een zestal specialisten in dienst, die om weten te gaan met allerhanden (sport-)blessures. ,,Soms verwijzen wij hen door naar een arts, maar net zo vaak verwijst een arts hen door naar ons.” Er is duidelijk sprake van een zekere synergie; de zorg- en de commerciële kant versterken elkaar. ,,Mensen met blessures komen hierheen en zien dat wij ook gewoon echt mooie schoenen hebben. Mensen die hier komen shoppen, komen ook in aanraking met die zorgkant.”

Vaste klanten komen van heinde en verre naar de specialistische winkel in Teteringen en soms zullen zij even moeten wachten voordat ze geholpen kunnen worden. Ook daar wordt rekening mee gehouden: er komt inpandige horeca, met vijftig zitplaatsen. ,,In Amerika is dat al heel gewoon. Het zijn elementen die tegenwoordig nodig zijn, dat zie je ook steeds vaker bij kledingzaken. Over tien jaar ziet de retailwereld er heel anders uit, wij gaan daarin mee.”

De kinderschoenen komen terug, na lange afwezigheid door een gebrek aan ruimte. Er wordt 200 vierkante meter voor ingeruimd. ,,Op die manier hopen we de jong-dertigers ook weer te bereiken, die we hier helaas toch steeds minder zien.”

De gang naar het internet maakt Snoeren bewust niet. ,,Dat is niet zaligmakend voor ons. Wij geloven in onze winkelbeleving en die moet dan ook hier plaatsvinden.”

Het aantal medewerkers komt straks uit op dertig. ,,We zijn hier begonnen met negen man, dus ook daar zit een mooie groei in.”

Op de parkeerplaats voor Snoeren is straks plaats voor veertig auto’s. ,,Dat lijkt me echt wel voldoende. Mocht uitbreiding nodig zijn, verwacht ik dat de gemeente daarin wat komt bijspringen.” Ook Hein Antonissen van de dorpsraad Teteringen verwacht en vreest geen verkeersproblematiek, nu Snoeren twee keer zo groot wordt. De zaak ligt immers aan een doorgaande weg, vlak buiten het dorp. ,,De winkel trekt mensen naar Teteringen, maar helaas niet naar de dorpskern. Ze doen het daar hartstikke goed, maar het is geen winkel die tijdens koopavonden mensenmassa’s aantrekt.”

De verbouwing van de schoenwinkel komt in zijn geheel voor rekening van het familiebedrijf.

KADER

Wim Snoeren, de vader van Leon, neemt in 1962 een schoenwinkel over in de Hoolstraat, dat daar dan al sinds 1927 gevestigd is. Hij begint dan al met een zorgkant. In 1999 neemt zoon Leon Snoeren de winkel over. Het bedrijf groeit en moet daardoor verhuizen en doet dat naar de rand van het dorp. Snoeren opent in 2012 haar huidige locatie, maar ook dit werd na enkele jaren al te klein. En dus opent Snoeren op 8 maart een winkelruimte van 1100 vierkante meter. Dat wordt globaal als volgt ingedeeld:

  • 200 vierkante meter voor heren
  • 200 vierkante meter voor kinderen
  • 350 vierkante meter voor dames
  • 200 vierkante meter voor sport, zoals hardlopen en fietsen
  • Centraal een horecagelegenheid met 50 zitplaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »