Run op beurs in stadion

Run op beurs in stadion

BREDA – Van inspiratie en een dagje uit, tot daadwerkelijke boekingen bij touroperators. De Vakantiebeurs Breda in het Rat Verleghstadion trok waarschijnlijk meer bezoekers dan voorspeld. Vrijwel alle presentaties waren vooraf al volgeboekt, op de beurs zelf liep het hutjemutje.

‘Een beetje buikpijn’ kreeg Rob Jongmans van reisbureau Relik & Van Hooft ervan. Al voordat Vakantiebeurs Breda in gedrukte media geadverteerd had, zat vrijwel alles al vol. ,,We verwachtten verspreid over de dag zo’n drieduizend bezoekers, maar het is al vanaf het begin enorm druk hier.”

Het is de zesde editie van het evenement, dat vorig jaar nog bij Strand Binnen gehouden werd. ,,Vorig jaar hadden we een iets mindere editie qua bezoekers. Dat had te maken met Serious Request. Maar het aantal boekingen lag toen wel erg hoog.” Ditmaal werd gekozen voor het Rat Verleghstadion, nadat het reisbureau overgenomen werd door Pelikaan Reizen. ,,We wilden na vijf jaar een andere datum, een andere locatie en het professioneler aanpakken.” Met meer parkeergelegenheid en meer mogelijkheden, zoals de al genoemde presentaties.

Hoewel er online enorm veel informatie te verkrijgen valt, blijkt een één op één gesprek toch prettig in de oriëntatie naar reizen. Lennart Mattijssen en Kim van Velzen uit Teteringen zijn voornemens in het najaar naar de Verenigde Staten en Canada te gaan. ,,We twijfelden over een camper of overnachten in hotels. We hebben hier gepraat en ons werd aangeraden toch de auto te pakken. Zo kom je meer onder de mensen, in een camper ontbreekt dat sociale stukje.” Het stel heeft hier gelijk een offerte aangevraagd. ,,Ik vind het heel leuk om zelf op onderzoek te gaan en je bent vaak goedkoper uit als je dat doet. Maar het voordeel van een reisbureau is dat je gegarandeerd in goede hotels terecht komt, op vaak mooie plekken. En die vind je zelfstandig dan weer niet.” Voor Michel Bouman en Anouk van Heuven van Staereling uit Breda is een boeking hier zeker niet aan de orde. ,,Een vriend van ons gaat volgend jaar december trouwen in Zuid Afrika. Dit is voor ons echt een dagje uit. Pure voorpret om alvast in de stemming te komen. Zuid Afrika staat niet echt te boek als ‘veilig’, dus daar stel je vragen over. En wat zijn de mooie plekken daar? En waar moet je vooral niet zijn?”

Wat Kees en Marianne Segeren uit Made opvalt, ten opzichte van de Vakantiebeurs te Utrecht: ,,Hier worden alleen hotelvakanties aangeboden. Wij gaan liever met de caravan. We stuitten hier op Noorwegen, maar dat is nog wel een flink eind om heen te rijden. Ik zie hier een 19-daagse autotour in de brochure staan. Op basis van 300 kilometer per dag, eindigend in hotels. Prachtige route, maar veel te veel kilometers per dag. Wellicht gaan we deze rijden, maar dan doen we er tien dagen langer over. Met onze caravan”, mijmert Kees alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »