Hartje Breda: laat de engelen je begeleiden

Hartje Breda: laat de engelen je begeleiden

Nee, zweverig is het niet. Althans, dat beweren organisator Karin Meeng-Vink, bezoekster Mirjam Bossink en medium Pieter Leijten, als het gaat over het Engelen Festival in Zuiderlicht, aan de Kloosterlaan. ,,Engelen spelen ook een rol in het dagelijks leven. Als ik een parkeerplaats zoek, wijzen ze me de weg”, glimlacht Meeng-Vink.

Dit is de vierde keer dat er een Engelen Festival is. Of nou ja: ,,Dit jaar noemen we het een festival, dat klinkt net wat vrolijker dan een Engelen Beurs.” Maar wat is een engel? ,,Het is een lichtwezen dat nog nooit op aarde is geweest. Het zijn boodschappers, de connectie tussen een opperwezen en jou”, denkt Bossink. Eenieder heeft een eigen beschermengel. Die is er je hele leven, tot je de overstap maakt naar de andere kant. Daarnaast heb je gidsen. Dat zijn overwegend overleden dierbaren, die je de weg wijzen.

Bossink zegt zelf kritisch te zijn. Dingen niet zomaar voor waar aan te nemen. Toch gebeuren er dingen in het leven die onverklaarbaar zijn. Of nou ja: die haar overtuiging bevestigen dat er ‘iets’ is. ,,Ik ben vrij spiritueel aangelegd. Mijn vader ook, wij hadden een hele hechte band. Sinds hij is overleden, gidst hij me.”

Leijten noemt engelen pure positiviteit. Liefde. ,,Zij willen dat het goed met je gaat, daarin begeleiden ze je.” Scepsis is niet verkeerd, ervoor openstaan helpt echter wel. ,,Waarschijnlijk zou ik het veel meer kunnen voelen, maar ik laat dat niet toe. Die gezonde twijfel zit het een en ander echter ook in de weg”, denkt Bossink.

De mediums zitten vanmiddag voornamelijk op zolder van Zuiderlicht te werken, een enkeling heeft een eigen ruimte. Meeng-Vink verzorgt geen readings en staat dan ook ‘uit’. ,,Zoiets gaat niet de hele dag door. Vandaag sta ik hier met mijn steentjes. Maar als iemand één van die steentjes pakt en daar blijkbaar iets bij voelt, voel ik dat ook. Dan ontstaat er een spontane sessie.”

Leijten krijgt een verzoek tot een sessie. Van Yvette. Hij legt haar uit wat hij gaat doen, zij laat het gebeuren. ,,Ik leg mijn handen op jouw schouders. De engelen dienen zich spontaan aan. Ik vraag hen niets, dat mag ik niet. Ik zie er nu al twee achter je”, fluistert hij. Ervoor openstaan helpt. ,,Dan worden de banden tussen jou en je engel steeds warmer en intenser”, weet hij. Wat levert zo’n sessie Yvette nu eigenlijk op? ,,Het heeft een helende werking, je voelt je er verlicht door. Geen genezende, dat zou arrogant zijn”, vindt Leijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »