Artikel: ‘Ochtendje en Middagje NAC voor de kinderen’

‘Ochtendje en Middagje NAC voor de kinderen’

OOSTERHOUT – Je drie dagen lang een échte speler van NAC voelen: dat is de essentie van NAC Breda Soccer Camp. Maandag startte zo’n driedaagse bij JEKA met 110 deelnemers, donderdag  volgde  bij TSC in Oosterhout een tweede editie, met 70 kinderen.

Vooral de aanvang was spectaculair, jubelen Stan (9) en David (9) uit Oosterhout enthousiast. Met een gele rookbom en het NAC-clublied door de luidsprekers van TSC betraden de kinderen het veld. ,,We willen het geel-zwarte virus in de regio verspreiden, dus zitten er veel NAC-elementen in het kamp. Voor de kinderen is dit een Ochtendje en Middagje NAC”, legt projectleider Arnoud Bostelaar uit.

Er volgt in augustus nog een derde editie bij Unitas ’30 in Etten Leur en er wordt al volop gekeken naar de toekomst. Deze voetbalkampen gaan ook plaatsvinden in de herfst- en de voorjaarsvakanties en de regio reikt wat NAC betreft ver; in Zeeland leeft de Bredase voetbalclub immers volop. ,,Ook andere clubs organiseren dit soort zomerkampen, maar die zijn lang niet zo populair als deze”, merkt NAC-scout Fred Vrolijk. Ter illustratie: het kamp bij JEKA was uitverkocht. Bredase kinderen die misgrepen werden deze ochtend thuis opgehaald met de officiële NAC-spelersbus en naar Oosterhout gebracht.

Vrolijk kijkt deze dagen goed rond hoe potentieel talent zich manifesteert. ,,Iedere week staan er scouts van diverse clubs langs de zijlijn van clubs, dus de meeste talenten staan ook op onze lijstjes. Maar dat is tijdens wedstrijden. Hoe gedragen ze zich tijdens zo’n driedaagse? Hoe zijn de karakters?” Deze eerste dag bestaat uit een binnen- en een buitenprogramma. Buiten wordt volop gevoetbald; er zijn oefeningen en partijtjes onder leiding van professionele trainers. Binnen gaat het tijdens de bingo en een quiz vooral over NAC. Vrijdagmiddag komen twee eerste elftalspelers van NAC voor een heuse persconferentie.

,,De kinderen kunnen aan hen vragen wat voor pad zij bewandeld hebben om profvoetballer te worden”, legt Bostelaar uit. Dat NAC de allerjongsten nog niet benadert voor een plekje in de jeugdopleiding en een club als Willem II wél, hoeft volgens Vrolijk geen nadeel te zijn. ,,NAC leeft enorm in de regio, je merkt dat die jongens echt binding krijgen met de club.” De 9-jarige David is vooralsnog supporter van NAC én Ajax. ,,Als Willem II me zou vragen zou ik niet gaan, dat kán niet als je uit Oosterhout komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »