Artikel: Bredanaars houden de loop erin met hun Vierdaagsecamping

Bredanaars houden de loop erin met hun Vierdaagsecamping

LENT – Dinsdag passeren de 47.000 wandelaars  tweemaal de Vierdaagsecamping in Lent. ,,Dat is het enige moment dat we echt wat mee krijgen van dat spektakel”, vertelt campingeigenaar Jeroen Toonen (40) uit Breda.

Samen met zijn vrouw Judith (38) runt hij sinds 2014 de Vierdaagsecamping. Deze is er sinds 1977, toentertijd opgericht door Willem en Gemma Kuipers. ,,Het is perfect gelegen, zo tussen de treinbrug, het Fort en station Lent. Uit de buurt kan men eenvoudig met de fiets naar de route, op andere campings zijn pendelbussen noodzakelijk”, duidt Toonen het succes van de camping. Ook dit jaar zijn de elfhonderd plekken gereserveerd.

New Nomads

Met zijn bedrijf New Nomads is Toonen gespecialiseerd in grootschalig verblijf bij evenementen. Zo exploiteert hij de campings op festivals als Mysteryland, Decibel, Defqon1 en Best Kept Secret. Maar de Vierdaagsecamping: dat is het favoriete project. ,,Omdat deze camping echt van ons is, van a tot z. Wij organiseren alles; zowel de omzet als de kosten zijn voor ons. Dat maakt het speciaal.”

Echtpaar Kuipers

Het echtpaar Kuipers wilde zelf graag stoppen, zonder het op te willen heffen. ,,Er komen hier talloze vaste, trouwe bezoekers, die specifiek op deze camping willen staan. Ze zochten daarom naar iemand die én het familiaire, knusse karakter wilde behouden, én wist hoe zoiets aan te pakken. De gesprekken gingen nooit over geld, het klikte gewoon gelijk.”

De Bredanaars investeerden in hoogwaardig sanitair, een campingrestaurant en pakten het derhalve professioneel aan, maar raakten het familiaire karakter niet uit het oog. ,,Mijn schoonmoeder doet de receptie, onze buren helpen hier ook. Opa en oma passen hier op onze kinderen. Het leuke is dat ons team bestaat uit een tamelijk vaste groep van dertig betaalde krachten en vrijwilligers, die ieder jaar terugkomen.”

Verder vertier hoeft Toonen hier niet te organiseren. ,Men komt hier natuurlijk om het evenement. Om vier uur ’s morgens vertrekken de eerste mensen om te gaan lopen en ’s middags komen zij terug, gaan douchen en gaan slapen. Het is heel helder wanneer waar de zwaartepunten zijn.”

Toekomst

Wat Toonen betreft blijven ze de camping voorlopig uitbaten. ,,We zijn alleen afhankelijk van de gemeente, voor de vergunning. Drie maanden geleden kregen we te horen dat er een kunstwerk van 3 hectare (Flashforward, door Erwin Driessens en Maria Verstappen, red.) precies op ons terrein gemaakt was. Het is hun grond, maar de kaartverkoop was al wel in volle gang. Het vergt dan creativiteit, de camping is er niet kleiner door geworden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »