Hoofdsponsor voor één dag

Hoofdsponsor voor één dag

BREDA – Een jongensdroom die uitkomt. En die naar méér smaakt. Aanstaande vrijdag prijkt de naam van zijn bedrijf op het shirt van NAC. Eigenaar Jasper van Eck (42) is in zijn nopjes, Kasparov is voor één avond hoofdsponsor van NAC. ,,Ontzettend gaaf, ik ben nog steeds door het dolle heen.”

Normaliter is CM Payments de hoofdsponsor van NAC, maar tijdens Serious Request boden zij deze plek ter veiling aan, voor één wedstrijd. Kasparov won met een bedrag van €17.000,-. ,,Een heel redelijk bod, denk ik. Zoiets brengt ook echt wat teweeg. Honderden berichten op internet en ook op straat word ik er op aangesproken.”

Opportunisme

Op het eerste gezicht is NAC – Achilles ’29 in de Jupiler League niet direct een droomaffiche, maar door het ontslag van trainer Marinus Dijkhuizen ontstaat het aloude opportunisme weer in Breda. ,,Dat maakt het extra lekker, iedereen heeft er ineens weer zin in. De eerste seizoenshelft was ook dramatisch, ik ben niet rouwig om dat ontslag. Sterker, ik deel dat opportunisme volkomen. Dat maakt NAC ook zo’n heerlijke club.”

Business

Kasparov is sinds 2011 sponsor bij NAC. De resultaten ervan zijn ‘onmeetbaar’, maar dat er zakelijke zaadjes geplant worden staat volgens Van Eck buiten kijf. ,,Met dat zakelijke aspect ben ik ook niet zo bezig. Tijdens de wedstrijd ben ik echt alleen maar bezig met NAC. Ik ben al sinds ik vijf jaar oud ben fanatiek NAC-supporter, ga ook nog regelmatig naar uitwedstrijden. Wat beleving verschilt het businessgedeelte ook niet zo enorm met de rest van het stadion. Ook hier leeft men mee, wordt er gescholden en wordt er volop bier gedronken.”

Volgens Van Eck zit er dan ook erg veel clubliefde op de hoofdtribune. ,,Bij de diverse reddingsacties door de jaren heen wordt er zoveel geïnvesteerd in NAC. Niet alleen door de grote bedrijven, maar ook mkb’ers. Zij gaan vaak echt diep om NAC te kunnen helpen. Dat doen ze niet uit eigen gewin.“

Breda

Het moge duidelijk zijn: Van Eck is begaan met NAC en met Breda. Hij werkte bovendien van 2001 tot 2005 als accountmanager in het Rat Verleghstadion. ,,Ik ben trots op onze stad. Ik wil graag opboksen tegen andere steden: ons bijzondere Breda tegen de rest. Als Bredanaar moet je voor NAC zijn, vind ik. Ik kan er nog altijd met m’n hoofd niet bij als Bredanaars voor Feyenoord of Ajax zijn. Dat zijn ze puur voor successen. Eerlijk: een vol NAC-stadion tegen FC Emmen geeft me chauvinistische voldoening, dat zullen Ajax-supporters uit de regio nooit ervaren.”

Vrijdag zal het NAC-stadion weer vollopen voor de wedstrijd tegen Achilles ’29, met het logo van Kasparov opvallend op het NAC-shirt. ,,Ik droomde er ooit van profvoetballer te worden bij NAC. Dit is een iets andere orde, maar ik word hier zielsgelukkig van.”

1 gedachte over “Hoofdsponsor voor één dag”

  1. Pingback: Kasparov vrijdag hoofdsponsor voor één dag - BSideRats.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven