Ondertussen op… De Nassau

Ondertussen op… De Nassau

,,Ik had het vijftien jaar geleden in de les over ‘het computernetwerk’. Maar ja, theorie hè. We besloten het in de praktijk uit te voeren, door drie computers aan elkaar te koppelen”, herinnert docent John Borgman van De Nassau zich. Zo werd het zaadje van de NassauLAN geplant.

Inmiddels is de NassauLAN uitgegroeid tot een tweedaagse happening. Een LAN-party dus. Zo’n 120 leerlingen gamen in de gymzaal, in een ontspannen, feestelijke setting. ,,Ze zijn er van alle leeftijden, maar ook een enkele oud-leerling die het nog steeds niet willen missen. En het mixt, dat is elk jaar weer zo mooi om te zien”, grijnst Borgman.

Vrijdagochtend om 8 uur begonnen ze, tot ’s avonds 10 uur. Zaterdag is dag twee, van 8 tot 3. De hele dag computeren en games spelen tegen elkaar dus. ,,Daaruit blijkt dat gamen geen eenzame bezigheid is, maar juist heel sociaal. Daarnaast doet iedereen ook nieuwe technische vaardigheden op, iedereen helpt en steunt elkaar”, constateert voorzitter Dave, van de NassauLAN-crew.

Deze crew bestaat uit alle leeftijdscategorieën. ,,Zo blijft de vergaarde kennis, zoals hoe zoiets te organiseren, binnen de school.” Dat kinderen op de vrijdag lessen missen is volgens Borgman niet erg. ,,We bekijken iedere leerling individueel; als het missen van lessen wel problematisch is, is dat op te lossen. Ouders moeten ook toestemming geven dat hun kinderen hier zijn. Ze leren hier enorm veel van, en, heel frappant: volgens de ouders kost het de leerlingen geen enkele moeite om hier om 8 uur te zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »