Grote Broer en Grote Zus naar de schaatsbaan

BREDA – Per 1 mei nemen Grote Broer en Grote Zus Hoge Vucht hun intrek in het Leisure Center van Optisport, bij de ijsbaan. De organisatie, die jongeren actief begeleidt en ondersteunt richting volwassenheid en stabiliteit, krijgt op die wijze de ruimte en de mogelijkheden om meer activiteiten te ontplooien. Woensdagmiddag was er al een banenmarkt op de ijsbaan, in samenwerking met Get Started. 23 bedrijven probeerden daar jongeren uit de wijk -en erbuiten- te werven, maar echt druk wilde het niet worden.

De banenmarkt werd dus voor het eerst op de ijsbaan gehouden. Voorheen was het in een gymzaal in de Haagse Beemden, waar maar ruimte was voor misschien drie of vier stands. Grote Broer en Grote Zus is enthousiast. ,,Ik denk echt dat het goed is om onze activiteiten net buiten de wijk te houden in plaats van centraal”, legt Kenza Bahala van Grote Broer Grote Zus uit. Momenteel huizen ze immers in het midden van de Geeren. ,,De jongeren zijn vertrouwd met de activiteiten en met ons.  Met deze locatie kunnen we zoveel meer doen; ze zullen ons snel genoeg weer terug vinden.” Zoals de Zovaak Week, in de zomer, waar kinderen een paar dagen naar hartenlust kunnen gaan spelen in Avontura. ,,Dat is vooralsnog het enige dat op het programma staat. Het schaatsseizoen is afgelopen, de baan is vaker beschikbaar. We gaan kijken hoe we er invulling aan kunnen geven”, legt Bahala uit. Het Leisure Center wordt het honk, de vrijwilligers en stagiaires zullen zoals altijd gewoon de wijken in blijven trekken. ,,De Wisselaar kent momenteel veel overlast, ik denk dat het daarom goed is dat wij daar nu dichterbij zijn.” De ijsbaan ligt aan de rand van de Wisselaar, gescheiden door water, verbonden door een bruggetje.

Pim Jager van Optisport ziet volop potentie in de samenwerking. Grote Broer en Grote Zus mag volop gebruik maken van alle faciliteiten, zolang daar geen andere evenementen plaatsvinden. ,,Het leuke is dat we zo de wijk echt binnen kunnen halen. Grote Broer en Grote Zus organiseren de activiteiten, wij hebben de ruimte om hen te laten doen wat ze willen doen. Deze banenmarkt is daar een perfect voorbeeld van.” Grote Broer en Grote Zus Haagse Beemden blijven in de Vlierenbroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »