Fraaie editie Paaspop Den Hout, vol herkenning

DEN HOUT – Een medley van Neerlands grootste klassiekers vulden dit weekend de 25e editie van Paaspop Den Hout. Zaterdag liet Guus Meeuwis het voltallige publiek al meeblèren met zijn vele hits, waaronder het eveneens 25-jarige ‘Het is een nacht’. Zondag was daar de Paaspop Jubileumshow, waarin Xander de Buisonjé vele vaderlandse hits vertolkte. En Martijn Fisher met een André Hazes-kwartiertje een meezingfestijn aanwakkerde. Jermaine Fleur, Wulf en Ilonka van Hooydonk (SOC) maakten de exclusieve show compleet.

De jubileumshow was in elkaar gezet door de organisatie, in samenwerking met Oosterhouter Jimmy van den Nieuwenhuizen. De drummer van Van Velzen en van De Vrienden van Amstel Live stond deze week met zijn band nog in Dordrecht en Ahoy, voor The Passion. ,,Het is echt speciaal om in mijn achtertuin te staan en dit te mogen doen”, klinkt het gemeend. Hij bezocht het festival zelf ook, lang geleden. Toen Paaspop Den Hout nog een feesttent was. ,,Dan nam ik een extra shirt van thuis mee, want het kon hier nogal los gaan. Dat is niet meer zo, het is echt een volwassen festival geworden. Het publiek is ook meegegroeid, dat merk je als je hier rondloopt.”

Als artiest stond hij hier ook. In 2015 nog, als drummer van Van Velzen. ,,Het is ongelofelijk wat ze hier doen. De hele Nederlandse top komt naar Den Hout, dat is echt een pluim waard. Want het festival hoort op deze plek, op de Houtse Heuvel. Groeien kunnen ze niet meer. Moeten ze ook niet doen, zo is het perfect. Paaspop Den Hout is een te kleine tent voor de bands die er spelen en toch hoort dat zo te zijn.”

Een uitverkochte zaterdag, een bijna volle zondag. Het prachtige weer zorgde voor ruimte. Voor een golfbeweging naar buiten toe tussen de acts door. Dat Paaspop Den Hout zich in tegenstelling tot haar broer in Schijndel niet richt op het volledige land is te zien aan de parkeerplaats. Ramvol fietsen, voor auto’s is nog alle plek. Vrijdag opende het festival haar deuren al. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar we kregen al regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk wel overwegen”, legt Bram Bul van de organisatie uit. En ook speciaal voor deze editie: een derde podium, dat spectaculair vanuit het midden van de tent omlaag zakte. DJ Ransom en Buren van de Brandweer maakten er respectievelijk na Guus Meeuwis en de Jubileumshow gebruik van. Of dit podium een blijvertje is, wordt eveneens geëvalueerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »