Artikel: Onbekommerd een nat pak halen

Onbekommerd een nat pak halen

OOSTERHOUT – Lekker een half uurtje ravotten in het water en de modder, zonder angst voor vieze kleren. Zo’n tachtig kinderen legden dinsdagmiddag een parcours af bij de waterspeeltuin in nieuwbouwwijk De Kreek, bij Sportpark De Contreie. Stichting Kinderopvang (SKO) organiseert in de zomer twee activiteiten per week voor de kinderen, gedurende zes weken.

,,Gadver, moeten we daar echt in?” Een groepje kinderen kijkt vanaf het droge met enige terughoudendheid naar hoe een ander groepje zojuist voorzichtig het eerste spel uitvoert: ze moeten het water oversteken, waarbij natte voeten alvast gegarandeerd zijn. De opmerking is  zeker niet afkomstig van de 10-jarige Antonio. Hij heeft laarzen aangetrokken en heeft zin om even lekker vies te worden. ,,We hebben allemaal reservekleren bij ons, dus waarom niet? Laat maar komen, hoe sneller vies, hoe beter.”

De totale doelgroep van de SKO bestaat uit zo’n 1100 kinderen, vertelt Corina den Braber. In de zomervakantie is deze groep beduidend kleiner, maar is er wel degelijk behoefte aan dit soort activiteiten. ,,We doen er twee per week, waar kinderen zich vrij voor op kunnen geven. Het is vooral leuk en natuurlijk sociaal, kinderen maken hier echt nieuwe vriendjes.” De aangeboden activiteiten zijn gevarieerd en voor ieder wat wils: sport, spel, creativiteit, puzzels en voor de oudste kinderen een spannende escaperoom.

De angst om vies te worden is na drie van de tien spellen wel weg. Als ‘Happy’ van Pharrell Williams uit de meegenomen speakers schalt, danst de reeds doorweekte Stijn (5) vrolijk op de muziek. ,,Ik wil zo vies mogelijk worden, het liefste de vieste van allemaal”, roept hij naar zijn groepje. De 7-jarige Emma heeft zo haar bedenkingen: ,,Mijn sokken zijn nu al doorweekt, ik hoop dat het daarbij blijft”, klinkt het wat angstig. Tevergeefs: aan het einde van de rit is ook Emma niet gespaard gebleven.

Het idee van de ‘Mudrun’ komt van pedagogisch medewerkster Sylvia Joosen. ,,Ik deed vorige maand de obstacle run in Dongen en wilde dit vertalen naar een zomeractiviteit”, legt ze uit. ,,Deze speeltuin is hier echt voor gebouwd, we hoefden haast niets toe te voegen.”

De 10-jarige Jasper is aan het einde van het parcours doorweekt en het lukt hem -met enige medewerking- ook begeleidster Annemiek een natte outfit  te bezorgen. ,,Dit doe je niet elke dag, het is zo lekker. En als ik vies en doorweekt ben, dan moeten anderen er ook aan geloven, vind ik.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven