Hartje Breda: B-Fest

B-Fest

Of de optredende bands ’s avonds ook kindvriendelijk zijn, vraagt Bas van Eijk zich op Facebook af, daags voor de derde editie van het bierfestival B-Fest op Belcrum Beach. Van Eijk zoekt een reden om zijn kroost deze zaterdag thuis te laten, ongetwijfeld opdat hij zich ongehinderd kan laven aan al dat lekkere Bredase speciaalbier dat geboden wordt. Maar er spelen tientallen kinderen in het zand van Belcrum Beach. Een kindvriendelijk bierfestival, dat vooral de intentie heeft om een gezellig kleinschalig festivalletje te blijven.

Brouwerij Bliksem en de kookverslaafden van Smaaker organiseerden zaterdagmiddag weer hun B-Fest. Bier, Burgers, Baarden en Bands op Belcrum Beach. Brouwerij Bliksem, Brouwerij Frontaal, Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch, De Lastige Broertjes, Witte Anker en USA Beer schonken er hun eigen biertjes en vertelden desgewenst het achtergrondverhaal ervan. ,,Het idee ontstond drie jaar geleden in een zatte bui: laten we een bierfestival organiseren!”, legt Sebastiaan van Fessem van Brouwerij Bliksem uit. ,,Het is vooral een leuk evenement hoor. Niet te moeilijk. Gewoon een biertje op dit strand, lekker muziekje erbij. Hoewel: het wordt vanavond flinke  hardrock.”

Alle Bredase -en omgeving- brouwerijen zijn welkom, maar men wil het zeker niet veel groter maken dan wat het nu is: het oppervlak bestrijkt de helft van Belcrum Beach. Op de andere helft spelen kinderen in het zand. ,,Vorig jaar hadden we zo’n 300 bezoekers. Weet je: men drinkt misschien vier tot zes biertjes. Zoiets moet je denk ik ook gewoon klein houden, voor de algehele sfeer.” Het evenement moet ook niet al te professioneel worden, wil Van Fessem maar zeggen. De bezoekers betalen €2,50 voor een statiegeldglas en €2,50 per speciaalbiertje. ,,We leggen niemand vast. De bands krijgen een bord eten en wat bier; we houden het klein en simpel. De deelnemers van B-Fest komen hier gewoon omdat ze het leuk vinden.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »