Game of Thrones

Half drie. Een vrouw komt bij me en vraagt me “waar de troon komt“. De troon uit Game of Thrones staat vandaag in Breda en tussen 16.00-19.00 kun je ermee op de foto. Ik heb geen idee wáár ie komt, maar ongetwijfeld in de stationshal.

Ik dacht, ik kom maar op tijd. Ik móest hierheen van m’n dochter. Ze woont in Zweden en is helemaal fan van de serie. Wát een drukte zeg…” Het is totaal nog niet druk, ze ziet de reguliere mensenmassa en die is niet erg imponerend. “Ik zie nooit drukte, alleen als ik naar m’n dochter ga zie ik veel mensen, op het vliegveld. Verder hou ik niet van mensenmassa’s. Wat een gehaast hier!

Ze blijft een uur bij me staan. Ze praat veel, maar het beperkt zich tot losse zinnetjes tussen de klanten door (“mijn buurman begon vanmorgen om 10 uur al met grasmaaien!” / “ze bouwen hier flink hé? Bij ons ook, vrijdag is m’n favoriete populier gekapt” / “ik ben gewoon komen lopen, is maar een half uur. Ja, ik kon natuurlijk ook met de fiets, dat was een kwartiertje geweest, maar te voet vind ik toch fijner“), maar het overgrote deel wacht ze en spreekt ze passanten aan met de vraag waar de troon zal komen. Men loopt schouderophalend door.

Tot de onderdelen van de troon arriveren. Ze gaat er direct naartoe en spreekt de medewerkers aan. De medewerkers werken gestaag door blijven vriendelijk, maar vragen toch een beetje afstand. Een vraag die ze een minuut serieus neemt, tot ze weer in de weg loopt en verder vragen stelt en ouwehoert. Ze spreekt mensen aan die zich als ridder verkleed hebben, maar die hebben niet zo’n moeite haar te negeren en links te laten liggen.

De troon is klaar. Er vormt zich een lange rij voor de troon; je kunt ermee op de foto. Wel pas om 4 uur, de techniek test nog wat. De rij groeit, tot ver buiten de stationshal. Ik zie de vrouw constant heel dichtbij de daadwerkelijke troon staan, maarna verloopvan tijd is de massa te groot.

Om kwart voor vier komt de vrouw naar me toe. “Ik mocht vóór! Die stuur ik zo meteen naar Zweden! Ik mocht gewoon net al op de foto van ze, aardig hè! Komt natuurlijk omdat ik ook gezellig met die medewerkers praatte. Ze vroegen daarna wel of ik een beetje afstand kon nemen, ik stond een beetje in de weg en het werd wel erg druk, zeiden ze…

2 reacties

    • Dank je! Raar dat zoiets zoveel mensen trekt, stelde echt heel weinig voor op het oog. Helaas kan ik de moeder deze gouden tip niet meer meegeven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »