Zo verliep de opening van IKEA

BREDA – De heropening van de Bredase vestiging van IKEA is ordentelijk verlopen. Het was er druk, maar chaotische taferelen bleven uit. ,,Op de piek was er een wachttijd van zo’n twintig minuten”, schat winkelmanager Bart Delsing rond het middaguur in.

Een rij van zo’n twintig mensen lost binnen de kortste keren op. De vaart zit er goed in, de maximale capaciteit van 600 mensen in de winkel wordt niet gauw gehaald. ,,We komen heel specifiek voor de spullen die we hier willen kopen, je blijft gewoon niet uitgebreid in de showroom rondhangen”, leggen Patrick Immerzeel en zijn dochter Dewi uit Zeeuws Vlaanderen uit. ,,We waren hier vlak voor opening. Eigenlijk is het beter georganiseerd dan anders. Je winkelt rustiger. Als je ergens even stilstaat, merk je dat de mensen achter je ook halt houden.” Dat vader en dochter hier vandaag zijn, heeft alles te maken met een aankoop vóór corona. ,,We hadden hier een lijst gekocht die te groot bleek te zijn. We wilden deze inruilen zodra het weer open ging. Het ergerde me gewoon dat die lijst daar lag”, glimlacht Patrick.

Ook Antonette Dekker en dochter Willemijn uit Elshout komen ditmaal juist heel gericht naar IKEA. Willemijn is haast jarig, vandaar. ,,We zijn ditmaal gelijk naar de voorraad gelopen, de showroom hebben we bewust overgeslagen. Normaal maak je er een uitje van, dit keer gingen we heel gericht. Bij de voorraad was het een stuk minder druk, met wel opvallend veel personeel. Alles gaat op afstand, ik vond het een hele relaxte sfeer.”

Toen zij aankwamen, moesten ze met de auto wel even wachten. ,,We waren net op tijd. Toen we eenmaal binnen waren en ik naar buiten keek, stond er plots wel een hele lange file tot de stoplichten”, observeerde Willemijn. Delsing herkent zich goed in die observatie. ,,Er waren wat piekmomenten op de weg, maar het werd nooit onoverzichtelijk”, toont hij zich tevreden. In de rij staan op dat moment twee dames met kind te wachten tot ze naar binnen mogen. Bij de ingang worden ze inderdaad kortstondig van elkaar gescheiden. Twee mensen erin, even wachten en als de afstand groot genoeg is mag de volgende. ,,Het levert al met al wel een bijzondere sfeer op”, glimlacht Delsing. ,,Binnen hoorde ik mensen zelfs fluisteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »