Prins Maurits uit Willemstad houdt ermee op

WILLEMSTAD – Schietvereniging Prins Maurits uit Willemstad houdt er na zeventig jaar mee op. Met nog slechts zeven betalende leden en geen vooruitzichten op verbetering is de koek op.

De neergaande lijn zet zich al jaren in en wordt nu als onomkeerbaar beschouwd. Van een mooie afsluiting is door de coronaperikelen vooralsnog geen sprake. ,,Maar dat gaat volgend jaar zeker nog wel gebeuren”, belooft voorzitter Ad van den Hil. De reden van stoppen: er is simpelweg geen nieuwe aanwas. Een ledenbestand met vooral zeventigers. ,,Het is kansloos”, klinkt penningmeester Leo Driesprong stellig. Hij zit al ruim vijftig jaar bij Prins Maurits; de stop doet hem daardoor wel wat. Voorheen organiseerde Prins Maurits nog een soort open dagen om nieuwe leden te werven. Dan nodigden ze sportverenigingen uit de buurt uit om ook eens te schieten en dat leverde nog wel eens nieuwe leden op. Maar dat werd minder en minder, waarop ze hier drie jaar geleden toch maar mee stopten.

,,Je ziet dat meer schietverenigingen in de omgeving er mee stoppen. Het schieten is gewoon niet meer hip”, constateert Van den Hil. Iedere maandag schoten ze in buurthuis Irene. ,,Het is een luchtwapen met beperkte kracht, waardoor iedereen vanaf 16 jaar ermee mag schieten. Op tien meter heb je precisie, bij vijftien meter neemt die kracht al af”, legt Van den Hil uit.

De inventaris van de schietvereniging gaat nu naar De Blokhut, in Helwijk. ,,Dan kan het een tweede leven beginnen en misschien vindt jeugd het dan wel weer leuk”, hoopt Driesprong. Wat hijzelf nu gaat doen weet hij nog niet. ,,Misschien biljarten. Over het schieten heb ik nog niet goed nagedacht. Het zou best kunnen dat ik soms naar De Blokhut ga uit hobby.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »