Openbare watertappunten. In Breda open, in Tilburg weer niet

BREDA –  Waar de horeca al maanden gedwongen gesloten is en pas op 1 juni voorzichtig weer mag openen, stromen de circa zestig openbare watertappunten in Breda en omgeving ook tijdens de coronacrisis gulzig door. ,,Vooral nu het weer lekker weer gaat worden, vinden we dat belangrijk. Mensen gaan naar buiten en willen sporten”, zegt een woordvoerder van de stad. In Tilburg is er juist voor gekozen om de tappunten voorlopig af te sluiten.

BrabantWater benadrukt dat de tappunten veilig zijn. ,,We vinden ze belangrijk, zeker als het warm weer is. Het water is volkomen schoon en veilig, het is hetzelfde water als bij iedereen thuis. Daar zit dus geen enkel risico in. Je zou kunnen zeggen dat hooguit het knopje een gevaar zou kunnen vormen, zoals ook de knopjes van stoplichten. Daar drukken mensen immers ook op”, stellen zij.

Uiteindelijk zijn de watertappunten van de gemeentes zelf en levert BrabantWater het water. In Breda is nooit serieus overwogen ze af te sluiten. ,,Omdat het risico nihil is. Uiteindelijk zijn mensen toch ook zelf verantwoordelijk hoe ze met dit soort zaken omgaan”, zegt Ilse van Dongen van de gemeente Breda.

Onder andere de gemeentes Someren en Tilburg sloten de watertappunten wel af, toen premier Mark Rutte de maatregelen halverwege maart van kracht liet zijn. ,,Omdat ze bij ons vooral op plekken staan waar het over het algemeen druk kan zijn. We wilden voorkomen dat op die plekken een faciliteit is waar mensen heel dicht op elkaar kunnen staan”, zegt een woordvoerder. ,,We wisten in het begin van de coronacrisis niet wat de precieze risico’s waren, dus was dit een better safe then sorry-verhaal. We gaan het sowieso heroverwegen, zoals we altijd alles heroverwegen. Maar voor nu blijven ze nog even dicht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »