Boerke Verschuren zet privéfeestje op Marktplaats

BREDA – Op 1 juni mag de horeca weer open, zij het nogal beperkt. Een café als Boerke Verschuren aan de Ginnekenmarkt kan bijvoorbeeld 29 mensen ontvangen. Dat is eigenlijk te weinig om rendabel te zijn, maar eigenaar Johan de Vos loste een ludiek idee: hij veilt een privéfeestje in zijn café via Marktplaats. Het hoogste bod is vooralsnog 3500 euro, maar of dat het winnende wordt is nog maar de vraag. De bieder heeft zich vooralsnog niet kenbaar gemaakt.

Runner-up Boerkartel deed dat wel. Bryan Poldervaart en zijn vrienden zijn al jaren stamgasten bij het café en boden fanatiek mee. Die 29 mensen bij elkaar vinden was het probleem niet; de aanmeldingen ervoor gingen snel. Afgesproken werd om zo’n honderd euro per persoon in te leggen om de veiling binnen te slepen. Als Boerkartel werd uiteindelijk een bod van 3000 euro gedaan. ,,Ik verwacht eerlijk gezegd dat wij het gewoon zullen worden”, legt Poldervaart uit. Veel geld? ,,Nou, in een ‘normaal’ weekend maak je dat ook wel eens op in de horeca. Maar heel veel meer zouden we denk ik ook niet doen.”

Het feest in Boerke Verschuren geschiedt, uiteraard, met inachtneming van anderhalve meter afstand. ,,We beginnen denk ik om 0:01 uur op het terras”, grijnst Poldervaart. ,,Weet je, voor ons is Boerke Verschuren als een tweede huiskamer. We zouden niet op zo’n veiling bieden als het een ander café geweest zou zijn.” Het idee voor het veilen van de 29 beschikbare stoelen ontstond tijdens een door De Vos georganiseerde online quiz, waar ook Poldervaart en vrienden aan meededen. De Vos verwacht straks een speciale avond. ,,We zijn twaalf weken dicht geweest, iedereen wil de wei in. Ik wil er ook echt iets onvergetelijks van maken”, legt hij uit. Hij denkt aan wat entertainment en volop champagne. ,,En omdat het toch een flink bedrag is om zomaar op tafel te leggen, zal een rondje van het huis er zeker in zitten.” Mocht Boerkartel het niet redden met hun bod, belooft De Vos hen alsnog een avond aan te bieden.

De Marktplaatsadvertentie loopt overigens nog steeds, tot ergens vlak voor 1 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »