Ik vergeet je niet in Haagse Beemden

BREDA – Iedere dinsdag een tasje aan je voordeur met een creatieve opdracht? In de Haagse Beemden is dinsdag Ik Vergeet Je Niet van start gegaan. Gedurende acht weken ontvangen deelnemers acht van dat soort tasjes. Een pilot; bij succes wil Nieuwe Veste het ook in andere delen van Breda uitrollen.

Het idee: de verbinding zoeken. Het doorbreken van het corona-isolement. Voor aanvang waren er al 76 aanmeldingen en dat kunnen er gedurende het project nog best wel eens meer worden. In het tasje zit de opdracht en een aantal spulletjes. Dat is de basis. ,,Iedereen heeft thuis wel wat liggen dat met wat fantasie plots een heel andere functie kan krijgen. We dagen uit om daarmee te spelen”, legt initiatiefneemster Irma Rens van Nieuwe Veste uit. Samen met kunstenaars Melanie van Dorp, Thea Kanters, Anja Barendrecht, Natasja Ahout, José Jonkers en William van der Zanden werden de opdrachten samengesteld. ,,Met veel afwisseling, het is elke week volstrekt anders.”

Zo is deze eerste week het thema ‘binnenkijkjes’. De deelnemers maken een kijkraam, aan de hand van een houten lijstje en een kartonnen doosje. Een soort kijkdoos, waarin deelnemers kunnen laten zien hoe hun leven eruit ziet in deze coronaperiode. Als men daarin vast zou lopen of vragen heeft, dienen de kunstenaars als coaches. Bovendien is er een besloten Facebookpagina, om samen aan de slag te kunnen gaan. Uiteindelijk zou het acht verschillende kunstwerken op moeten gaan leveren, dat de deelnemers dan samen gemaakt hebben.

,,Ik denk dat het een verrijking kan zijn voor de geest”, zegt deelneemster Jolie Dalenoord. ,,Ik kan niet werken, dus dit is een erg leuke afwisseling van mijn dagen.” Haar buren Gudy en Toine Meijvis zijn gepensioneerd. ,,We zijn geen kunstenaars, maar daarom is het ook zo leuk. Dat hoeft namelijk niet. Ik denk dat we het vooral samen doen. En soms de kleinkinderen vragen naar creatieve input.” Ik Vergeet Je Niet komt oorspronkelijk vanuit CultuurCompaan uit Roosendaal, waar het een succes is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »