NAC en voedselbank

BREDA – De maatschappelijke tak van NAC organiseerde woensdagmiddag een inzamelingsactie voor de Voedselbank en voor Club Kruimel. Dat gebeurde middels een heuse drive-through. De promenade vlak voor de B-Side was daarop ingericht. Auto’s konden via de Rat Verleghstraat en parkeerplaats P5 naar de promenade rijden en via de voorkant van het stadion de openbare weg weer op.

NAC deed ook in december al een succesvolle actie voor de voedselbank. De actie van woensdag stond niet op voorhand op het programma, maar door de coronacrisis is er nu extra vraag naar producten vanuit de sociale instelling. De lang houdbare waar wordt immers in supermarken goed verkocht, wat betekent dat de Voedselbank daar beduidend minder van uit kan delen. Naast deze producten, riep NAC ook op om speelgoed te doneren voor de Bredase stichting Club Kruimel. Zij zamelen kleding, speelgoed en spellen in voor kinderen met een beperking.

Vanuit de auto’s kunnen spullen op de daarvoor bestemde tafeltjes neergezet worden. Vrijwilligers zorgen er vervolgens voor dat het etenswaar en het speelgoed op de juiste plek terecht komt. Druk is het niet continu, hoewel er volgens Ilse Kleinjan van NAC Maatschappelijk bij de aanvang om een uur al zeker zo’n vijftien auto’s en zeven fietsers met spullen langs zijn gekomen.

Er worden vooral pasta’s, luiers, rijst en koffies gedoneerd. En dus speelgoed, zoals knuffels, bordspellen, puzzels, speelkaarten, knuffelberen, een X-Box, een schip en een heuse sjoeltafel. ,,We hebben zo’n vijftig kratten van de Voedselbank gekregen om te vullen en er liggen tien bananendozen klaar voor Club Kruimel. Het gaat denk ik wel lukken om die vol te krijgen”, lacht Kleinjan, die na drie uur de toestroom zag aanhouden. Uiteindelijk konden er een kleine twintig kratten aan de Voedselbank overgedragen worden. Aan Club Kruimel worden vier rolcontainers met speelgoed gegeven.

Donderdag doet ook horecapartner NHG een duit in het zakje. Zij gaan in samenwerking met de supportersvereniging van NAC en NAC Maatschappelijk tasjes samenstellen met ingrediënten voor koekjes. Deze tasjes worden eveneens gedoneerd aan Club Kruimel, dat het op hun beurt ter beschikking stelt aan haar doelgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »