Dongense Straotparade danst

DONGEN – Voor het tweede jaar op rij heeft blaaskapel ’t Mays Kabaol uit Made de Dongense Straotparade gewonnen. Deze opening van het carnavalsseizoen in de gemeente werd voor de 41e keer door Stichting de Peeënstekers georganiseerd. 26 blaaskapellen dongen mee om Brabants Midwinterkampioen te worden. 21 lokale allerhanden verenigingen vergezelden hen, waarbij CV De Schuimsnuivers voor het beste feestje zorgde en daarmee als winnaar uit de bus kwam. Zij gingen met de Wijsneuzenwisseltrofee aan de haal.

Het gaat goed los in De Cammeleur, als RODL – Rondje om de lip – een optreden geeft. Dat komt voor een groot deel door de aan hen gekoppelde zwemvereniging De Vennen uit Dongen. De dames dansen en springen enthousiast op het oeuvre van de Rijense band. ,,Twee jaar geleden waren wij ook aan RODL gekoppeld en toen wonnen ze de hoofdprijs. We hebben zelf niks voorbereid, maar na één optreden weet je wel weer wat voor soort muziek het is en wij maken gewoon lol. Het is allemaal spontaan wat we doen”, legt Fleur Wolf uit, vlak na het optreden. En over hun outfits: ,,We zijn allen onderdelen van Dongopoly, het Dongens Monopoly. Ieder heeft haar rol; van de Dongense politie tot De Cammeleur, met rokjes die de kleuren van Monopoly hebben.”

Altsaxofonist Floris Boom is blij met de inbreng van de dames. ,,We hadden hen zeker als voorkeur. Ze zijn van onze leeftijd en hebben eenzelfde energie, vrolijkheid en enthousiasme, dus dat past gewoon heel goed. Zij zorgen ervoor dat de drempel om als publiek het feestje mee te vieren een stuk lager is. Als band doen wij dat ook, maar zij versterken dat. Ze doen het geweldig.”

RODL eindigt uiteindelijk op de derde plek, nog achter De Blaoskaffers uit Made. Voorzitter Roland Snoeren van de Peeënstekers spreekt van een hele fijne editie. ,,We doen het hier gewoon heel leuk, ook als je het vergelijkt met andere straatparades. We hadden dit jaar ruim 800 deelnemers, die bij de prijsuitreiking ook allemaal in De Cammeleur waren. Dat maakt het echt een succes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »