Coronaparty Vijfhagen

BREDA – ,,We beginnen straks natuurlijk met DJ Tiësto, omdat het een Bredanaar is”, nemen dj’s BINN (echte naam: Lonne Binnekamp) en UniCure (echte naam: Nick Janssens) zich vlak voor acht uur voor. De dj-set staat al klaar op dit balkon van de derde verdieping: het appartementencomplex aan de Vijfhagen in Breda wordt de komende twee uur omgetoverd tot discotheek. Iedereen in hun eigen huis, tijdens een zogenoemde Stay Home-party. En met Flight 643 trapt BINN haar set dan ook af. Tot gejuich van de tientallen bewoners uit de vier flats, vanaf de balustrade of hun balkon.

Het complex leent zich eigenlijk uitstekend voor een dergelijk feest, waarvan ongetwijfeld niemand ooit gedacht had dat het ooit plaats zou vinden. Met spectaculaire verlichting, verdeeld over het parkeerdek centraal tussen de flats in en her en der op de galerijen. Uit de speakers klinken danceklassiekers. De twee dj’s wonen hier zelf ook; normaliter draaien ze techno, maar vanavond houden ze het herkenbaarder.

Initiator is Bas Bouman, die heel even zijn gezicht laat zien. Een verkoudheidje, dus hij keert snel weer terug naar zijn eigen huis. ,,We hebben een Facebookgroep, waar haast iedereen die hier woont lid van is. We hebben dit idee daarin gewoon eens geopperd en haast iedereen was enthousiast om dit te doen”, legt hij uit. Middels donaties werd er professionele apparatuur gehaald, zowel in licht als in geluid. Dat geluid is helaas lang niet overal even goed te horen. Bewoners van de tiende verdieping ervaren dat het op de begane grond duidelijk beter is, maar toch nog ietwat zacht. Daar waar de dj’s staan is het ongetwijfeld het beste. Her en der wordt een dansje gewaagd, maar de frisse temperaturen nopen de meesten toch tot een dikke jas, stilstaand, met een alcoholische versnapering. ,,We houden enorm de richtlijnen van het RIVM aan”, zegt Bouman. De politie werd op de hoogte gesteld, de anderhalve meter afstand wordt streng nageleefd. Maar dat maakt het niet minder spectaculair. Nee, het maakt de zaterdagavond in een bevreemdend coronatijdperk op een verrassende wijze verbindend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven