Handelen op Marktplaats

Handelen op Marktplaats

,,Wat een prachtig koffertje heeft u bij zich”, complimenteert de man een reiziger. Het is gelig van kleur, oogt bijzonder oud en dient al van oudsher -verklaart de reiziger- om belangrijke documenten in te vervoeren. ,,En ditmaal ook twee biertjes”, voegt hij hier grijnzend aan toe. De reiziger vervolgt zijn weg, de man blijft staan.

Een ruime zeventiger, gekleed in een kleurloos colbertje. ,,Ik heb veel oude spullen thuis staan. De laatste tijd zet ik veel op Marktplaats. Pas geleden nog mijn oude tv. Zo’n zwaar bakbeest; doet het nog prima, maar hij stond me in de weg. Niemand betaalt daar nog voor, dus daar heb ik fijn echtpaar blij mee gemaakt.” Marktplaats, het is zijn nieuwste hobby. Hoewel: voor munten en postzegels verkiest hij eBay. Of de veiling van Catawiki. ,,Want op Marktplaats dingen de mensen tot het belachelijke af.”

Ja, de man handelt meer en meer op internet. Vooral spullen van zolder, zoals oude apparatuur, stripboeken, relikwieën en symbolen.  ,,Voor postzegels ken ik nog een sigarenzaakje in Breda, maar voor specifieke stukken levert Catawiki toch echt wat op.” Spullen opkopen doet hij minder. ,,Ik vond wat videobanden, maar had geen videorecorder meer. Ik kocht daarop een tweedehandsje via Marktplaats, maar die kwam stuk binnen. Je hebt vervolgens geen poot om op te staan, dat vind ik een groot nadeel. Dat soort apparatuur koop ik niet meer online. Verkopen wel, maar altijd eerlijk.”

De man staat met zijn handen in de zakken rond te kijken. Ineens kijkt hij me opgewonden aan. ,,Oeh, volgens mij ontvang ik een mailtje.” Hij haalt zijn rechterhand uit zijn zak, stroopt zijn bloesje op en kijkt op zijn pols, naar een blinkende Apple Smartwatch.

Heerlijk om zulke verhalen te maken en wat zou het helemaal heerlijk zijn als ik ze vaker kan maken. Dus misschien vind je het wel een donatie of fooi waard? Fantastisch! Dat kan heel eenvoudig hier:

Weet je zeker dat je dit bedrag wil overmaken? € -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »