Echte liefde

Haast dansend loopt hij over het perron, tot hij m’n blik vangt. “De liefde!” Hij kijkt me grijnzend aan. “De hamvraag: ben jij verliefd? Dat je aan alle vezels van je lichaam voelt dat zij de ware is? Dat je nu al helemaal zeker weet dat zij degene is waar je de rest van je leven mee wil zijn? Wees daar zuinig op jongen, doe alles voor ‘r en laat nooit meer gaan. Zij is uniek.”

De man vertelt dat hij deels in Breda en deels in Griekenland woont. “Nu ben ik weer even in Breda, mijn lieftallige vrouw woont in Griekenland. Er moeten nog dingen geregeld worden, het is… nogal snel gegaan.”

De man ontmoette zijn huidige vrouw in zijn jeugd, zeker vijfendertig á veertig jaar geleden. Hij woonde in een goede, rijke buurt van de stad, zij kwam uit een wat armer gedeelte. “Dat stond een relatie in de weg, daar kon ik toch moeilijk mee thuis komen. Nu weten we zeker: we zijn gemaakt voor elkaar”, kijkt de man met een somber gevoel terug. Bovendien wilde zij graag zo snel mogelijk naar Griekenland emigreren, wat voor de man ook een drempel was.

“Ja, nu. Nu zou ik de wereld over vliegen voor haar, maar toen…?” Hij ontmoette en trouwde een andere vrouw, zij huwde in Griekenland een andere man en zo verstreken de jaren. Toevallig (“Ja, echt!”) scheidden zowel de vrouw als de man haast tegelijkertijd. “Zat ik in m’n eentje te sippen over de scheiding. Spontaan pakte ik de telefoon en belde haar op.” Dat telefoongesprek was fantastisch, de vlinders spelen weer op. Ze spreken af, de man vliegt haast direct naar haar toe, naar Griekenland.

“Elkaar tientallen jaren niet gezien. Zij wilde mij die avond ook al bellen, vertelde ze. Het moest gewoon zo zijn.” De twee hebben in die jaren uiteraard een eigen leven opgebouwd. De man heeft nog werk en een huis in Nederland, dus de overgang naar Griekenland verloopt niet soepel. Wat wel soepel verloopt, is de relatie: ze stappen al snel in het liefdesbootje.

“Wat ik net al zeg: zij is voor mij de ware, ik ben voor haar de ware. Als je dat voelt, als je dat hier voelt”, en de man legt z’n hand op z’n hart, “dan moet je er alles voor doen. Zo’n levensunieke liefde zorgt voor zoveel méér in dit leven. Dat moet je nooit zomaar laten gaan, wat de buitenwereld er ook van vindt. Dat heb ik nu wel geleerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »