Diefstal

,,Heb jij een saucijzenbroodje voor die kleine hiero?”,  vraagt een norse, breedgeschouderde man aan me. Een verlegen jongetje verschuilt zich achter het been van zijn vader. De man draagt een hemdje en zijn armen zitten onder de tatoeages. Het enige symbool dat ik herken is het Feyenoordlogo, op zijn rechterarm. ,,Ik heb alleen geen geld bij me, maar het mannetje heeft honger man. Dus die kun je ‘m vast wel effe gewoon geven, toch?”, oppert de man op dwingende toon. De man kijkt dreigend naar me en zorgt voor een onaangename sfeer.

Ik kan uiteraard geen gratis spullen weggeven. ,,En als”, vraagt de man met dreiging in zijn stem, ,,ik deze lolly nou eens meeneem?” Hij voegt de daad direct bij het woord: een beker met lolly’s staat binnen handbereik, dus kost het hem weinig moeite de lolly’s te pakken. De trein komt juist op dat moment binnen. ,,Laat dat saucijzenbroodje trouwen maar zitten, hij krijgt wel een lolly”, grijnst de man vals. Hij pakt het handje van zijn zoontje beet en loopt met de lolly’s de trein in.

Een conducteur stapt de trein uit en komt een kopje koffie bij me halen. Ik leg hem uit wat er zojuist gebeurd is en geef een signalement van de man. ,,Ha, ernstig. Komt goed, zonder mij vertrekt de trein toch niet”, stelt de conducteur me gerust. Hij stapt met zijn koffie de trein in en ik hoor direct zijn omroepbericht: ,,Dames en heren, welkom in deze intercity. Zou de meneer die zojuist een beker met lolly’s heeft meegenomen bij de Kiosk deze per direct terug willen geven? Wij vertrekken niet voordat de meneer met het Feyenoordlogo op zijn rechterarm de lolly’s teruggegeven heeft aan de Kiosk.”

De man overhandigt de lolly’s aan de conducteur, de conducteur geeft ze terug aan mij. Weergaloos beeld natuurlijk: breedgeschouderde, getatoeëerde man die in een volle treincoupé gesommeerd wordt om een gestolen beker lolly’s terug te geven.

Heerlijk om zulke verhalen te maken en wat zou het helemaal heerlijk zijn als ik ze vaker kan maken. Dus misschien vind je het wel een donatie of fooi waard? Fantastisch! Dat kan heel eenvoudig hier:

Weet je zeker dat je dit bedrag wil overmaken? € -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »