Fouad heeft een eigen koeriersbedrijf

Fouad heeft een eigen koeriersbedrijf

De 22-jarige Fouad uit Oosterhout reed met een snelheid van 101 kilometer per uur over de Nieuwe Kadijk in Breda. Hier geldt echter een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Ofwel: 30 kilometer te hard, zijn rijbewijs komt daardoor serieus in het gedrang.

,,Laat ik alvast stellen: ik heb een stomme fout gemaakt. Ik heb de politie wel direct gevraagd om een ijkrapport van mijn snelheidsovertreding, maar deze heb ik helaas nooit gekregen. De agent ter plekke zei me dat ik geen moeilijke vragen mocht stellen, maar ook naderhand heb ik nooit inzage mogen krijgen van justitie”, klinkt Fouad ietwat verbitterd.

De Nieuwe Kadijk in Breda: ook volgens de rechter nodigt deze op bepaalde plekken uit om te hard te rijden. ,,Grote delen zijn tweebaans, maar er zijn ook gedeeltes driebaans, ik snap dat automobilisten vaak niet doorhebben dat ze hier te hard rijden”, zegt hij. Fouad heeft een eigen koeriersbedrijf. Ofwel: zijn rijbewijs is voor hem onmisbaar en deze is wel in het gedrang door deze flinke snelheidsovertreding. Geen rijbewijs is immers geen werk. ,,In theorie kan ik een zzp’er inhuren, dus in principe hoeft mijn bedrijf niet in gevaar te komen. Maar dan heb ik zelf geen inkomsten”, legt hij uit. Zijn bedrijf balanceert sowieso op de rand van de afgrond, een faillissement ligt op de loer. ,,Dus dit is gewoon oliedom van me geweest”, bekent hij schuld.

De grootste kostenpost voor Fouad is zijn busje geweest. ,,Die is niet al te goed. Ik heb ervoor gespaard en niet de beste keuze gemaakt. Ik ben moslim, wij mogen geen rente betalen en dus geen auto leasen. Het meeste geld gaat dan ook naar de tekortkomingen van mijn busje.” Toch is Fouad vast voornemens vol te houden en zijn koeriersbedrijfje tot een succes te maken.

Eerder dit jaar was Fouad zijn rijbewijs al een tijdlang kwijt, door eenzelfde overtreding. In dat opzicht was hij al een gewaarschuwd mens.  Toen koos hij inderdaad voor de zzp’er, gedurende 27 dagen, zodat zijn onderneming gecontinueerd kon worden. De officier van justitie wil Fouad een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden opleggen en een geldboete van 430 euro. Een bittere pil: ,,Ik heb een omzet van zo’n 5000 euro per maand, daar blijft uiteindelijk erg weinig van over. Denk aan benzinekosten, btw, heel de rataplan.”

De rechter laat de voorwaardelijke rijontzegging zitten en verhoogt de boete tot 650 euro. Fouad moet ervan slikken. ,,Het is gewoon zó dom van me.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »