Pepe

Al sinds ik mijn poes Pepe noemde, zoek ik een mens die ook zo heet.

In Zuid Amerika had ik een aantal persoonlijke doelen. En een paar jolige. In Latijns Amerika zou het bijvoorbeeld toch heel goed mogelijk moeten zijn om een man te ontmoeten die Pepe heet? Ik vond restaurants met die naam en vroeg binnen aan het personeel of er ook iemand wérkte die zo heette. Ik had nooit succes. Eigenlijk is dat, samen met het oog in oog staan met een doodeng insect, het enige dat echt ontbrak aan die reis.

Misschien behoeft dat wat uitleg. Toen ik met mijn toenmalige liefje samenwoonde, wilden we een kat. Een spontane hersenkronkel spuwde er een naam uit: Pepe. Hester keek me verwonderd aan, ik haalde mijn schouders op en herhaalde het meermaals. We vonden de lieve vrouwtjeskat Josje. En doopten haar om in Pepe. Raar? Ja. Nou en?

En omdat Pepe -of Pep, of Pepje- een schatje bleek te zijn, kreeg die naam toch een leuke lading. Soms flauw (,,Hoe zou Pepe in Afrika heten? M’Pepe.”), maar het beestje rendeerde beter en beter in huis, werd liever en liever en de naam Pepe werd daarom waardevol voor me.

Maar een Pepe ontmoette ik dus nooit. Ook onlangs in Mexico zag ik restaurants met de naam. Ik realiseerde me dat ik in dit land wellicht wel een grotere kans van slagen had dan in Colombia, maar er eentje vinden? Nee.

Gisterenavond lag ik in bed, toen Tania me belde om me een goede nacht te wensen. Pepe draaide om me heen, wachtend op mijn aandacht. Soms richtte ik mijn telefoon op haar en Tania en ik keken met plezier naar haar gedrag. Ik vertelde Tania mijn grappigbedoelde verhaal. Dat ik op zoek was naar een Pepe. Ook zij vroeg zich hardop af waarom een Nederlander zijn poes in godsnaam Pepe noemt, maar een echte duiding had ik niet. Misschien was het een Latijns-Amerikaanse hersencel, die zich sterk maakte? Ik bedoel, in Nederland ga je ze toch niet vinden?

Tania blijkt een oom te hebben. Oom Pepe. Ik keek haar ontroerd aan. Echt, ik had kippenvel. Werd enthousiast en noemde dit ‘één van de hoogtepunten van onze gesprekken tot nu toe’. Ze lachte, begreep mijn opwinding niet helemaal -of: totaal niet- maar liet het liefdevol begaan. ,,Ik heb er haast geen contact meer mee, zie hem eigenlijk nooit meer”, glimlachte ze. Ze wilde wel haar best doen om een video te bemachtigen waarin hij zichzelf voorstelt als Pepe. En een handtekening, als daar althans de naam Pepe in te ontwaren is. En hij wordt eregast als we ooit zouden trouwen.

Godsamme, wat wil ik deze vrouw graag weer zien.


Hieronder vind je de mogelijkheid om een donatie te doen! Yes, de teksten zijn meestal gewoon gratis te lezen, maar een leuke fooi wordt natuurlijk supergewaardeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »