De SCIO Eductor

Buiten een heerlijke vrouw, is Tania zelfstandig therapeute. Ze begon na haar studie als bankier, met een formidabel inkomen. Alleen werd ze daar niet gelukkig van, integendeel. Ze wilde mensen hélpen, stopte bij de bank, hopte van weddingplanner naar een Über en ontdekte toen de SCIO Eductor. Ze vond haar roeping, haar passie. Tijdens onze eerste date vertelde ze er met zoveel toewijding over, dat het ongetwijfeld één van de redenen was dat ik haar direct leuk vond.

Ze heeft haar praktijk onder ons huis en ontvangt daar met regelmaat gasten. Sinds de coronacrisis gaan veel afspraken ook via Zoom, wat nieuwe mogelijkheden biedt: ze geeft nu ook workshops. Mindfullness, dat soort dingen.

Wat ze qua therapie doet: met behulp van de SCIO Eductor analyseert ze haar patiënten. Een misschien wat alternatieve methode, waarbij magnetische velden het uitgangspunt zijn. Het systeem analyseert je aura, je stresslevel en geeft ook antwoord op fysieke problematiek. Het mooie is: het apparaat analyseert niet alleen, maar corrigeert pijnpunten ook waar nodig. Is ook in staat die pijnen te verlichten. Hier vind je er meer informatie over, als je het interessant vindt.

Corona

Vind ik mooi. Ze vertelt dagelijks wat het mensen brengt. Hoe het mensen helpt. Deze filosofie zorgt ervoor dat Tania niet in het coronavirus gelooft. Dat zit zo.

Je lichaam reageert op hoe je je voelt en andersom. Geest en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat betekent dat je zo’n virus alleen oploopt als je ervoor open staat, in welke mate dan ook. Angst ervoor opent die mogelijkheid en angst is nu precies hetgeen zich in de wereld afspeelt. Als je er niet in gelooft of het niet erkent, verkleint dat de kans dat je het krijgt aanzienlijk.

Wat ik daarvan vind? Ach. Interessante invalshoek. Leuk denkspelletje ook, want griep of koorts? Pas als je op bed gaat liggen klagen, verergert het, denk ik. Als je gewoon doorleeft met de basisklachten -snotterig, hoofdpijn, hoesten, dat soort dingen-, dan gaat het ook gauw genoeg weer over. Jouw geest, jouw brein kiest voor het bed en voor het lijden. Zij verergeren de fysieke ongemakkelen. Pas als je de nadruk op je klachten legt en eraan toegeeft, wordt het inderdaad een ziekte.

(In het geval van een kater trap ik er overigens keer op keer in, zij het bewust. Dan word ik wakker en geef me direct gewonnen aan de misselijkheid. Maar dat is alleen maar omdat er niets fijner is dan lijdzaam de dag door te ploeteren, de gaarheid te léven en van bank naar bank te wankelen, om vervolgens de avond te eindigen met een moddervette shoarmaschotel. Keuzes!)

Dat is het ingewikkelde met corona. Ik geloof wel in het bestáán ervan, maar vraag me altijd maar af hoe erg het is als je het eenmaal krijgt. Of je immuunsysteem niet sterk genoeg is om het niet volledig toe te laten. En zeker, daarbij is het van belang dat zowel lichaam als geest in goede vorm zijn. Ofwel, ik vrees het niet. En ben er daardoor overtuigd dat ik het niet krijg, of er in ieder geval niet onder lijd. Naïef? Láát me. Als ik het wél krijg, piep ik wel anders.

Therapie

Tot nu toe onderging ik driemaal de therapie met de SCIO Eductor. Tania ontvangt je en je neemt plaats in een luie stoel. Je krijgt bandjes om je beide enkels, om je beide polsen en je hoofd. Met kabels word je vervolgens verbonden met het apparaat. Het duurt een uurtje, maar de eerste resultaten druppelen al snel binnen.

Soms voel je het. Een knipperlichtjeukje in je rechteroog, bijvoorbeeld. De resultaten zijn bizar, want herkenbaar en wáár. Natuurlijk, Tania ként me. Weet wat er door m’n geest heen gaat. Maar dat zou te cynisch zijn; haar patiënten keren terug en vertrouwen haar ook. Ze vertaalt wat het systeem haar vertelt en schudt dat derhalve niet uit haar mouw.

,,Zó! Je aura is nu volledig paars”, roept ze enthousiast, terwijl ze haar beeldscherm draait. Je ziet een animatie van een mens, met een brede paarse eclips om he heen. ,,Dat betekent dat je je goed voelt en dat ook uitstraalt. Dat je op een magnetisch veld zit die je vooruit brengt. Trust the process. Vorige keer was dat nog rood; enthousiasme met een flinke rem.” De computer ratelt door. Stress, twijfel, geloof in mezelf; in grafiekvorm schieten ze buiten de norm en verdienen daarom aandacht.

Rug

Sinds een paar weken heb ik last van mijn rug, Tania laat de SCIO Eductor kijken wat het is. ,,Overduidelijk stress”, zegt ze. Natuurlijk. Ik zit hier plots zonder plan en nauwelijks inkomen in Mexico. Een droomreis en een fantastische periode, maar wel een met fikse onzekerheid. Weet niet wat voor toekomst me dat geeft; ik tast volledig in het duister. Geen idee hoe ik geld moet verdienen. Maar: de weg die ik ingeslagen ben door een boek te schrijven voelt goed. En hoe meer ik schrijf, hoe beter het voelt. Absoluut nog niet qua inkomen, wel wat betreft ik wil en moet doen.

Tania concludeert. ,,Dit is het pad dat je wil nemen, dit is het pad dat jou gelukkig maakt. Dat geeft de paarse aura aan. Dat je twijfelt of je het goed doet is logisch, maar qua normering schiet dat nogal door. Dat moet je echt laten gaan. Dat duiveltje zul je altijd behouden, maar het is zaak deze kleiner te maken. Net als de mening van andere mensen. Die zijn niet belangrijk. Jij moet doen wat jij wil doen.” Therapeutisch, niet? Dat is het idee.

Ze stelt voor dat de SCIO Eductor de stress in mijn rug reinigt. Dat duurt een kwartiertje; ze ziet de voortgang op het scherm. ,,Pfoei, er zit nogal wat”, geeft ze aan. En, waarschuwend: ,,Je zult je de rest van de dag leeg voelen. Uitgeput. En misschien morgen ook nog wel.”

Met veel energie verlaat ik de praktijk. Maar na een uurtje voel ik me futloos. Leeg. Ik strompel naar bedtijd toe. Beland daar in een diepe, lange slaap. Herboren nu? Nog niet direct. Wel geïnspireerd. Wel minder twijfel. Ik koester die mooie paarse aura. En houd mijn rug recht.

Wil je me helpen? Lees dan nog even door:

Allereerst: dank voor het lezen van bovenstaand verhaal. Die las je uiteraard gratis. Dat blijft ook zo. Maar een klein beetje sponsoring zou ik echt enorm waarderen! Bijvoorbeeld middels een abonnement, terwijl ik een heel vet boek schrijf. Lees er hier alles over.

Hier kun je je abonneren.

Je kunt natuurlijk ook een eenmalige donatie doen, wat minstens net zo geweldig fantastisch briljant zou zijn.

Totaal: € -

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »