Zomer in de Soep: Zundert maakt soep voor elkaar

ZUNDERT – ,,Nee nee, je moet de soep niet aan mij overhandigen. Volgens mij is het het beste als je het op de stoep voor de deur zet”, grijnst Maaike Gulden. Die anderhalve meter afstand blijft wennen, maar het levert direct wél een eerste gespreksonderwerp op.

Zaterdagmiddag werd de ludieke actie Zomer in de Soep in Zundert gehouden. Het idee: bereid een soep en geef deze aan een vooraf onbekende andere deelnemer. Zo ontstaat een ontmoeting. Aan deze eerste editie deden zo’n zeventig huishoudens mee. Gulden werd gekoppeld aan Jeroen Vriends en zijn aanstaande Goedele Debeerst, die voor haar een uiterst smaakvolle wortelgembersoep hadden bereid. ,,Een erg leuke actie. Je doet iets voor andere mensen en omdat je van te voren niks weet, is het nog spannend ook. Vanavond eten we dus een nog onbekende soep van een nog onbekend iemand”, lacht Vriends.

De groep is in tweeën gedeeld: tussen vier en vijf brengt groep één de soep naar de ander, een uur later is de andere groep aan de beurt. Het voorkomt een gesloten deur. Toevalligerwijs is Gulden ook gekoppeld aan het stel, die ook nog eens in dezelfde straat wonen. ,,Ik heb een courgettesoep gemaakt, ook omdat tomatensoep misschien wat té voor de hand liggend is”, zegt Gulden. ,,Maar goed, ik zag op Facebook al diverse courgettesoepjes voorbij komen. Maar ik weet dat mijn courgettesoep sowieso erg lekker is.” Dat de actie een vervolg krijgt, noopt Gulden toch tot nadenken. ,,Want daarnaast weet ik alleen hoe ik tomatensoep moet maken. Een derde editie wordt een uitdaging!”

Om de actie ook in de openbaarheid ietwat bekender te maken, werd op de Markt een standje opgezet. Aan de actie deden niet alleen inwoners van Zundert mee, maar ook twee Bredanaars en twee inwoners van Antwerpen. ,,Die hebben we uiteraard aan elkaar gekoppeld”, legt Peter Dictus van de organisatie uit. De volgende editie van Zomer in de Soep is op 6 mei en de inschrijvingen ervoor zijn inmiddels geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »