Vier supporters beschouwen voor op Feyenoord – NAC

BREDA – Halve finale! Een bekerfinale is volgens supporter Chris Biemans ‘de heilige graal’ voor heel Breda. Deze supporters kijken in ieder geval reikhalzend uit naar de wedstrijd, vanavond in De Kuip. Zenuwachtig, kriebels én de wetenschap dat NAC de underdog is. ,,Toch voelt het alsof er iets moois kan gebeuren” vindt Laura Graumans. 

Ferry de Bont

,,Ik ben sinds een paar dagen toch vrij zenuwachtig. Je denkt eraan, leest dingen, voelt dingen en verrek: daar zijn de kriebels weer. Tegen PSV en AZ was NAC op voorhand kansloos, dacht ik. Dat heb ik nu weer. Dat slechte voorgevoel mag van mij wel blijven, dan gaat het straks allemaal meevallen. Normaal wordt het natuurlijk gewoon 3-0 voor Feyenoord, want kwalitatief is NAC ook gewoon kansloos. Ik zit vanavond gewoon in het uitvak. Het rare is dat steeds meer vrienden en bekenden alsnog kaarten hebben, terwijl ze er eerst naast grepen. De kaartverkoop voor deze wedstrijd is echt heel raar verlopen.”

Laura Graumans

,,Na de uitwedstrijd tegen N.E.C. begon het te kriebelen en inmiddels heb ik flink de zenuwen. Mijn zoon Mick vraagt me nu meer dan bij andere wedstrijden, dus het leeft hier ook thuis behoorlijk. We gaan samen naar De Kuip, naar het uitvak. Ik heb dit seizoen nog geen uitwedstrijd gemist, dus we moesten hier zeker bij zijn. Ik weet echt niet wat ik ervan moet verwachten: tegen AZ waren we vooraf toch ook kansloos? Als je boven jezelf uitstijgt kan het zomaar. Natuurlijk is Feyenoord de betere ploeg en willen zij eveneens de beker winnen, maar toch voelt het alsof er iets moois kan gebeuren.”

Marga Piederiet

,,Naarmate de dagen vorderen, word ik steeds meer gespannen. Ik lees alles en praat er ook veel over. Dat begon al na de laatste thuiswedstrijd, toen we met zes man een groepsapp aanmaakten om samen in De Beyerd te gaan kijken. Ik moet donderdag gewoon werken en zal daarom pas vrij laat in Breda zijn, maar de wedstrijd begint ook laat. Ik kijk NAC eigenlijk nooit in de kroeg, maar in alle rust thuis. Maar zo’n wedstrijd moet je samen beleven, of we nu winnen of verliezen. Echt kánsloos zijn we denk ik niet. Ik hoop het ook van harte, want ik maak liever een bekerfinale mee dan dat we promoveren.”

Chris Biemans

,,Ik heb dit nu vier keer meegemaakt, dus de erge stress valt me mee. Wel gezonde wedstrijdspanning, want vrijwel alle appjes die ik nu binnenkrijg gaan over deze wedstrijd. Ik heb een kaart voor het uitvak, hoewel ik ook veel aangeboden kreeg om in een Feyenoordvak te zitten. Maar als we winnen wil ik ongelimiteerd uit mijn dak kunnen gaan. Eens in mijn leven wil ik het fenomeen ‘bekerfinale’ meemaken. Dat is toch de heilige graal voor alle NAC-supporters, meer valt er voor ons echt niet te halen. Feyenoord zit in een enorme flow, dus de kans is klein. Tegen AZ speelde NAC enorm slim, dus wie weet?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »