Aad de Mos overhandigt Hoekie_B award

HOEVEN – In de verder lege kantine van V.V. Hoeven drinkt voetbaltrainer Aad de Mos zijn koffie en praat wat over voetbal met de vader van Ferry de Bont. ,,Ik ben altijd op tijd, ik heb net al even naar de training gekeken. Dat kon heel wat beter”, grijnst hij. De Mos is hier om Hoekie_B, de twitteralias van De Bont, de award uit te reiken van Voetbaltwitteraar van het Jaar van magazine Staantribune.

Dat De Bont de prijs had gewonnen was sinds begin januari al bekend. Zo’n 12.000 mensen brachten hun stem uit; de NAC-supporter werd benoemd tot allerleukste. Maar wanneer hij de prijs zou krijgen zou een verrassing zijn. Eigenlijk vorige week al, maar toen werd De Mos opa. Nu staat De Mos onopvallend, in zijn hoodie, te kijken naar de training. ,,Ik vind Ferry origineel en direct. Hij twittert vanuit de onderbuik, dat bevalt me”, omschrijft hij de winnaar. ,,Hij weet ook meer, lijkt het. Dat is interessante informatie, omdat ie ook onafhankelijk is.”

Sietske, de vrouw van Ferry, vindt het allemaal vermakelijk. Zij is bij de niet NAC-gerelateerde tweets van De Bont regelmatig het lijdend voorwerp. ,,Hilarisch , ik ken ‘m langer dan vandaag”, grijnst ze. ,,Het begint ‘m nu wel naar de bol te stijgen hoor. Hij is ook tonpraoter, maar nu schrikt hij het gehele jaar door soms wakker. Heeft ie weer een grap verzonnen.” Staantribune-hoofdredacteur Jim Holterhuës merkt dat traditionele journalisten als Willem Vissers of Sjoerd Mossou minder populair zijn op Twitter dan bijvoorbeeld een De Bont. ,,Dit zijn Twitteraars die vanuit emotie en met humor twitteren. Het zijn carachters en dat is erg leuk om te volgen.”

Het gezelschap vertrekt richting de training, De Mos voorop. Met zijn capuchon op sluipt hij richting trainer Ferry en overhandigt hem de beker. Die verrast is. ,,Ik heb inderdaad geen dubbele pet op, hoef niet op mijn woorden te letten. Ik merk wel dat het inmiddels een soort status krijgt”, zegt hij. De Mos geeft De Bont nog wel een wijze les mee. ,,Aan de top komen is lastig, aan de top blijven is pas echt moeilijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »