Cristina en Sam deden de butlerschool

Breda is voor veel treinreizigers de laatste stop naar het buitenland, of de eerste in Nederland. Waar gaan ze heen? Waar komen ze vandaan? En wat zijn de verwachtingen bij deze reis?

Dinsdag 26 juli, 13:42, Breda – Antwerpen

Bepakt en bezakt staan de Spaanse Cristina (26) en de Amerikaanse Sam (31) op spoor 7 op de trein te wachten. 

Ze ontmoetten elkaar deze zomer op de International Butler Academy in Simpelveld. Cristina studeert in haar thuisland hospitality, Sam marketing. Zij zag dit vooral als een interessant uitstapje, bovenop haar studie ,,Het is een tienweekse cursus geweest in het zuiden van Nederland. Die cursus staat als de allerbeste van de wereld aangeschreven. Je leert verantwoordelijk te zijn over het huis, hoe je de tafel het beste dekt, hoe je schoenen onderhoudt, hoe je precies thee hoort te serveren. Het was echt geweldig, in zo’n ouderwets sprookjeskasteel. Dit was de allerbeste school die ik ooit meemaakte en heeft m’n leven echt verrijkt”, zegt Cristina. De twee hebben zich voorgenomen het beste te maken tijdens de rest van hun verdere verblijf. ,,Gisteren waren we in Utrecht, dat was prachtig. We weten verder niet precies wat we gaan doen. Als iets ons aantrekt, dan willen we daar zeker naartoe.”

Vandaag gaan ze samen voor een paar dagen naar Antwerpen. Hoelang ze daar blijven? Dat weten ze nog niet. Dat is ook wel te zien aan de hoeveelheid bagage die ze bij zich hebben; de twee hebben geen vaste verblijfplaats tijdens deze reis en hebben dus alles meegenomen. En na Antwerpen? ,,Ik moet 7 augustus eigenlijk terug naar de VS, maar ik probeer dat te wijzigen. Ik wil nog wel een paar weken door Europa reizen”, zegt Sam. Cristina heeft nog wel wat extra weekjes, voordat ze terug naar huis moet en heeft zich voorgenomen sowieso hier en daar ‘te relaxen’. 

Breda is een overstap, maar de twee staan duidelijk open voor iedere suggestie die ze toegeworpen krijgen. ,,Het stond nog niet op ons lijstje; grote kans dat we op de terugweg deze stad eens gaan bekijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »