Broers zoeken ‘goed gesprek’, maar dat escaleert

BREDA – Ze brachten met ‘ongeveer’ zeven man op 12 april 2019 een bezoekje aan het huis van M.K. in Dinteloord. ,,Voor een goed gesprek”, zeggen Davy O. (19), Randy O. (19), Nick O. (21) en Bart D. (19) in koor. De ijzeren staven en koevoeten waren voor eventuele zelfverdediging, mocht K. de aanval inzetten. Maar al snel escaleert de situatie: er worden stenen gegooid en het wapentuig wordt gebruikt. De ruiten van de twee auto’s van K. liggen er al snel uit, net als de ramen van zijn woning. Bovendien krijgt K. een slag van zo’n staaf, met zeven hechtingen tot gevolg. De vier zaten donderdagochtend voor de politierechter. Ze kregen taakstraffen van 80 tot 120 uur en moeten samen bovendien 1730 euro schadevergoeding betalen.

Reden voor het bezoek van de jongens was een eerdere aanvaring van Davy O. met K. Het zusje van Davy zou ruzie hebben met de dochter van K. Davy bemoeide zich hier op intimiderende wijze mee. Toen K. hierachter kwam, zocht hij Davy op en greep hem bij zijn nek. Hierop riep Davy zijn broers en vrienden bijeen.

Ze ontkennen ter zitting iets gedaan te hebben. ,,Dus die stenen zijn heel toevallig gegooid door de mensen die hier niet zijn?”, vraagt de rechter. ,,We wilden verhaal halen. Waren boos, maar ik heb geen koevoet aangeraakt”, legt Randy O. uit.

Als ze bij het huis arriveren komt K. gelijk naar buiten, terwijl diens gezin angstig binnen zit. K. krijgt al snel klappen. Zijn dochter zit boven en heeft goed zicht op de situatie. Kent de jongens ook. En getuigt. Allen zaten al een aantal dagen vast voor het incident. Volgens de reclasseringsrapportages is er bij de meesten weinig kans op herhaling. Alleen Randy vormt een zorg. ,,Lees dat rapport maar eens goed. Grote kans dat zij een beter beeld van jou hebben, dan jij van jezelf. Ik geef het je toch maar mee, want eigenlijk wil ik je hier gewoon nooit meer zien”, klinkt de rechter streng. Hij zou K. geslagen hebben, maar hierover bestaat dusdanige twijfel dat hij hiervoor vrijgesproken wordt. De officier van justitie neemt het de jongens vooral kwalijk dat ze voor eigen rechter wilden spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven