Geert

Geert

De vrouw is druk in gesprek met haar man, als ze opkijkt en me recht in de ogen aankijkt. ,,Oh koffie, daar heb ik nu gewoon eens even heel veel zin in. Wil jij ook wat Geert?”, roept ze enthousiast. Geert staat met zijn handen op zijn rug, schudt zijn hoofd en kijkt niet vrolijk. Zijn vrouw echter is de vrolijkheid zelve en maakt gelijk aanstalten daadwerkelijk te bestellen. ,,Of of of cappuccino! Dat is nog beter. Ik neem een cappuccino, en wat wil jij Geert?”

Geert zet met een diepe zucht een stap dichterbij, maar blijft vastberaden. Het geeft wel een koddig beeld, deze twee ruime zeventigers, ieder met hun eigen rol. Geert schudt geïrriteerd het hoofd en draait zich vervolgens demonstratief om. ,,Nou, ik wil wel hoor. Gewoon zin in! We zijn alweer een tijdje op pad vanmiddag en hebben hier toch ruim voldoende tijd om over te stappen, dus waarom niet. Oeh!”, en de vrouw draait zich weer om naar haar man. ,,Geert! Gééhéért! Wil je anders een gevulde koek? Geert?” Geen reactie. Sterker, Geert zet -andermaal demonstratief, zo lijkt het- weer een stap verder weg. Zijn handen gevouwen achter zijn rug..

,,Tggg, wat een kerel is het hè. Nou, geeft u mij maar in ieder geval een cappuccino én een gevulde koek. Mister grumpy zal spijt krijgen, maar hij krijgt lekker niets van me. Haha!”, lacht de vrouw met een vileine, cynische ondertoon. Geert draait zijn hoofd en kijkt zijn vrouw aan en schudt, toch met iets lieflijks in zijn ogen en een grijns op zijn lippen, zijn hoofd. De vrouw bergt haar gevulde koek op en loopt met haar cappuccino naar Geert. Ze haakt in zijn armen en draait zich om. ,,Al ruim veertig jaar mee getrouwd, het is elke dag weer een waar feest”, lacht ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »