Leon gedroeg zich vervelend in Breda

Leon gedroeg zich vervelend in Breda

De 33-jarige Leon uit Breda gedroeg zich in 2016 tweemaal uitermate vervelend in het Bredase uitgaansleven. Het gaat dan over openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. De grote boosdoener is zonder meer alcohol, een probleem dat Leon inmiddels onderkent. Hij probeert momenteel af te kicken van deze verslaving en drinkt geen druppel meer.

Toen Leon op 4 september 2016 uit de Coyote Bar in de Visserstraat gezet werd, bleef hij doorzeuren bij de portier. Hij werd kwaad, begon te schreeuwen en te schelden en bleef telkens terugkomen om de discussie voort te zetten. De portier van de Coyote Bar is het beu en schakelt de politie in. Ook met hen wilde hij niet meewerken, waarop hij beboet wordt. Leon gaat verder met zijn vervelende gedrag, blijft een hoop herrie maken op de Lange Brugstraat en is hier een enorme last.

Een vergelijkbaar vergrijp vond plaats op 17 januari 2016. Ditmaal is het de Reigersraat, nabij De Kapitein. Hier is een samenscholing gaande, waarbij de sfeer nabij het kookpunt ligt. De politie weet een escalatie te voorkomen, maar Leon blijft vervelend gedrag vertonen en de confrontatie zoeken. De politie arresteert hem en neemt hem mee naar een politieauto op het rustigere Kasteelplein. Leon verzet zich hier hevig bij, schreeuwt moord en brand en het kost de politie dan ook veel moeite hem mee te nemen. Voor dit verzet heeft hij inmiddels al een werkstraf gekregen, die hij -nuchter- zonder mopperen accepteerde.

Leon is aan de detox, een ontwenningskuur van de alcohol. Hij heeft een serieus alcoholprobleem, erkent deze inmiddels ten volle en daar wil hij vanaf. Drank speelt immers veel vaker dan deze twee incidenten een rol bij problemen. Dusdanig, dat Leon inmiddels een flinke schuldenlast heeft bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Het zou problematisch worden als hier weer twee boetes bijkomen, een werkstraf zou dan ook een betere straf zijn. De richtlijnen: voor de samenscholing en het negeren van een aanwijzing van de politie staat een geldboete van €230,-. Deze wordt omgezet in een taakstraf van 16 uur. Het incident op de Lange Brugstraat was vervelender. Leon was lazarus, viel telkens op de weg; er was geen land mee te bezeilen. Daar staat een geldboete op van €370,-, of een taakstraf van 20 uur. De totale taakstraf die hij krijgt komt dan ook neer op 36 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »