Bobby ontsnapte, baasje verwachtte ‘m terug te zien keren

De 54-jarige Chris uit Hooge Zwaluwe zou op 29 december 2018 zijn hond los buiten hebben gelaten. Het dier lijkt deze late namiddag ontsnapt uit huis, want Chris zelf is in geen velden of wegen te bekennen. De dienstdoende boa zou hem al vaker gewaarschuwd hebben om dit feit en legt hem daarom ditmaal een geldboete van 95 euro op. ,,Dat hij me al vaker gewaarschuwd heeft, is sowieso niet waar. Ik heb die man nog nooit eerder gezien”, verweert Chris zich. Hij vervolgt met zijn kant van het verhaal: ,,Kijk naar de datum. Er werd volop vuurwerk in de buurt afgeschoten, ik denk dat mijn hondje Bobby er enorm van schrok. We hebben een tuin, dat met een hek is afgesloten. Daar blijft hij normaliter altijd keurig binnen. Ik denk dat hij op de één of andere manier in blinde paniek gewoon ontsnapt is.” De boa ziet de hond vervolgens in de buurt rondlopen en stelt een klein onderzoekje in en vraagt of iemand deze hond kent. Een buurtgenoot wijst naar de deur van Chris.

De rechter vraagt zich af waarom baasje Chris binnen was en niet op zoek naar zijn huisdier, terwijl zijn hond kennelijk buiten aan het rondlopen was. Lette hij er wel voldoende op? ,,Kort ervoor ben ik naar buiten gegaan om Bobby te zoeken, maar ik kon ‘m nergens vinden. Ik vermoedde dat het geen enkel nut had. Ik heb dat beestje al zolang, ik wist zeker dat hij vanzelf terug zou keren. Dat het echt kansrijker was als ik thuis op hem zou wachten.”

Bobby is een beagle, legt Chris uit als de rechter ernaar vraagt. ,,Dat zijn bijzonder eigenwijze dieren hè?”, stelt de rechter. ,,Mwoa, naar mij luistert hij altijd. Je moet ‘m de juiste vragen stellen”, kaatst Chris.

Dat de boa Chris vaker gewaarschuwd heeft blijkt nergens uit, buiten dit proces verbaal. Bovendien heeft Chris een hagelwit strafblad. ,,Maar het is wel uw verantwoordelijkheid om uw hond in het gareel te houden. Maar gezien de omstandigheden, met knallend vuurwerk overal in de buurt, is het voorstelbaar dat het dier in paniek is geraakt en daarom ontsnapt is”, vindt de officier van justitie. Hij eist een geheel voorwaardelijke boete van 100 euro, zodat Chris nog wat scherper is om Bobby binnenboord te houden. De rechter gaat daarin mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven