Bij de Intratuin

Irritant: hele dag thuis en dan een briefje vinden dat je pakketje bij de Intratuin ligt. Omdat ik niet thuis ben. Nou ja.

Een tuincentrum op zaterdag is met Pasen sowieso een slecht idee, maar in coronatijden hoogst onaantrekkelijk. Toch waag ik me eraan. Al gauw sta ik in de rij voor de pakketjes. De Vaste Mevrouw handelt een klant af. Een Nieuw Meisje verschijnt achter de balie en kijkt me bemoedigend aan. ,,Ik zal deze meneer alvast helpen”, roept ze naar de Vaste Mevrouw die zo hard bezig is. Maar: het Nieuwe Meisje kan mijn pakketje niet vinden. Niet achter de balie, niet in de inloopkast, nergens. Huh? Wanneer heeft u dit briefje ontvangen? Want als het vandaag is…

De Vaste Mevrouw glimlacht. Er is nog een derde plek. Het Nieuwe Meisje geneert zich zichtbaar, wat onterecht is. Maar wel schattig. Ik vind ze allebei ongekend lief.

Het Nieuwe Meisje scant de barcode. Ze kijkt moeilijk. Ze scant nogmaals. ,,Eh… Hier staat dat het pakketje al dubbel uitgegeven is?”, roept het Nieuwe Meisje naar de Vaste Mevrouw. De Vaste Mevrouw is aan de telefoon. Als ze deze ophangt, belooft ze dat wij nu prioriteit hebben. Het Nieuwe Meisje leert nog en ik als klant ben ook heel belangrijk, natuurlijk.

Ik mag Vaste Mevrouw in toenemende mate. En Nieuw Meisje ook. Ik vermaak me oprecht kostelijk. ,,Je klikt eerst ‘uitreiken van pakket’ aan, want dat doe je: je reikt een pakket uit’”, legt Vaste Mevrouw uit. Nieuw Meisje glimlacht begripvol. ,,Ah, er moest nog een tussenstap…”

Noem het flirten, noem het interactie in tijden van sociale distantie, maar ik vind alles lief. Dat zeg ik ook. Dat ik dit gewoon leuk vind. Nu is het mijn beurt om mijn handtekening op het digitale scherm te plaatsen. Dat gaat uiteraard ongehoord mis, dat gaat altijd ongehoord mis. Het Nieuwe Meisje kijkt op haar beeldscherm. ,,Pff, nou, ik vind jouw mislukte handtekening anders óók grappig.” Zelden zó vrolijk de Intratuin weer verlaten.

Wat vond je van dit verhaal?

Al mijn verhalen zijn gratis te lezen. Maar mocht je als blijk van waardering en van vroljkheid een donatie achter willen laten: ik doe een dansje van blijdschap. Alvast zeer veel dank!!

Totaal: € -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven