Victor de verkenner zorgt voor fijne overgang

BREDA – Victor de Verkenner helpt sinds maandagmorgen peuters op De Wildert te wennen aan de basisschool. Een dagdeel per week krijgen toekomstige kleuters alvast de mogelijkheid te snuffelen aan de schoolbanken. Eén te worden met de omgeving, om de spanning ervoor alvast ietwat af te bouwen om volgend jaar direct over te gaan op onderwijs en ontwikkeling. Het betreft hier een samenwerking tussen de basisschool zelf en kinderopvang Partou binnen het kindcentrum van De Wildert.

Victor is een aapje, dat nieuwsgierig, leergierig en speels is, maar tegelijk ook nog wat introvert. Hij werd maandagmiddag liefdevol onthaald door een volgelopen speelplein, waar ook wethouder van onderwijs Marianne de Bie en Johan van Knijff, voorzitter van het college van bestuur van Markant Onderwijs waar De Wildert onder valt stonden.

,,We willen de kinderen die straks naar De Wildert gaan alvast enthousiast maken, met behulp van Victor. Ze kijken alvast mee, maken alvast kennis met de juf. Als school werk je meer en meer naar een kindcentrum, dit is zo’n voorbeeld van iets waarin dat versterkt”, legt Van Knijff uit.

,,Een goede start is al het halve werk voor een kind”, vult De Bie hem aan. ,,Iedere school doet dat op hun eigen manier; buurten en scholen zijn immers allemaal anders. Maar de kindcentrumgedachte is iets dat op meer plekken in Breda is; de precieze invulling is overal anders. Hier doen ze het met Victor, wat een mooie manier is.”

Victor de Verkenner is door Van Knijff meegenomen uit Rotterdam, waar het idee ontwikkeld is en waar al veertien scholen er gebruik van maken. Gelijktijdig werd het nieuwe logo van het Kindcentrum onthuld op het speelplein en werd Dunya, één der helden van Breda, in het zonnetje gezet om haar inspanningen voor gescheiden afval op de school.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven