Opening speeltuin Gielis Beijsstraat

Opening speeltuin Gielis Beijsstraat

BREDA – Eindelijk is het speeltuintje aan de Gielis Beijsstraat er. Of nou ja: het begin, want af is het nog steeds niet. ,,De Wet van Murphy”, noemde wethouder Patrick van Lunteren de totstandkoming. Alles ging mis wat er mis kon gaan: een brand bij de leverancier van de speeltoestellen gooide roet in het eten en een failliete aannemer kon de klus ook al niet klaren.

Nu ligt er een kunstgrasveldje, met daarop een aantal speeltoestellen. ,,Een beetje saai”, noemt een jongetje het, die bij deze gelegenheid -de opening van het veldje- ander speelgoed prefereert. Bewoonster Ingrid Lagranse is ook niet helemaal in haar nopjes. Het is wel leuk geworden, maar verre van wat beloofd is. ,,We zouden graag nog een vogelnestschommel zien. Er wonen hier ongeveer 45 kinderen in de buurt en we hebben nu twee schommels. Op zo’n vogelnestschommel passen veel meer kinderen.” Ze zamelt handtekeningen in. Van de kinderen zelf en ze wil deze overhandigen aan de gemeente.

De 5-jarige Aya Douae mist ook een leuke glijbaan, sipt ze. Die mist de wethouder ook: een glijbaan met een huisje stond toch echt op de tekening. ,,Als jullie voor mij allemaal een tekening maken met hoe die glijbaan eruit moet komen te zien, ga ik daarvoor zorgen”, belooft hij de kinderen. Van een vogelnestschommel weet hij nog niets, dus dat kan hij zeker ook niet toezeggen.

Het is nog een kale bedoening. De beplanting staat nog in de planning, ofwel: het speeltuintje is nog zeker niet af. Deze middag spelen ruim 20 kinderen er, maar het spektakel ontbreekt nog. Hopen op een snelle plaatsing van de beloofde glijbaan met een huisje. En heel stiekem ook op een vogelnestschommel, zodat de filevorming bij de normale schommels beperkt blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »