Halve marathon gered na noodklok

ROOSENDAAL – Nee, voorzitter Edward Heijnemans hoopt de noodklok de komende jaren niet weer te hoeven luiden. ,,Maar het was het uiterste redmiddel en die heeft ditmaal erg goed gewerkt”, zegt hij. De Roosendaalse Halve Marathon van 2020 dreigde niet door te gaan wegens een gebrek aan aansturende vrijwilligers. Dat probleem lijkt de komende jaren van de baan.

Het is zaterdag open dag bij atletiekvereniging Thor op sportpark Vierhoven. Op een beeldscherm schieten sfeerbeelden voorbij van wedstrijden en traingen. En van de Halve Marathon. Marco Lodiers is hier jeugdtrainer, maar vooral hardloper. ,,Ik doe ieder jaar mee met de marathon. Het groeit al jaren, dus het zou wel heel triest zijn als het niet door zou gaan door te weinig vrijwilligers.” Lodiers hielp eerdere jaren nooit mee, omdat hij ervanuit ging dat het niet te combineren was met zelf lopen. ,,De roep vanuit de organisatie was er ook nooit. Althans, ik heb het nooit gehoord.” Nu gaat hij als coördinator aan de slag en, belangrijk: hij kan ook gewoon blijven deelnemen. ,,We gaan snel beginnen met alles opstarten. Als het me bevalt wil ik zeker mee blijven helpen de komende jaren.”

Mark van den Boer heeft een soortgelijk verhaal: hij traint hier en geeft ook trainingen. ,,Ik stond ervan te kijken dat ze met z’n drieën dit evenement runden. Het is me totaal ontgaan dat ze mensen zochten en nodig hadden. Maar nu er heel wat extra mensen zijn opgestaan denk ik wel dat het voor de lange termijn gaat werken. De taken zijn behapbaar en goed te doen, dus als iemand wegvalt moet het geen moeite kosten een vervanging te vinden.”

Heijnemans merkt hernieuwde energie bij de vrijwilligers, dat nu zo’n veertig man sterk is. ,,Die energie zal denk ik niet voor deze ene keer zijn, voor de meeste mensen. Het is een gemixte groep van jong en oud, die zich in willen zetten voor het evenement.”

Het programma an sich zal dit jaar haast niet veranderen. ,,Maar de nieuwelingen hebben wel nieuwe ideeën. Daar luisteren we natuurlijk naar.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven