Hartje Breda: op handtekeningenjacht met Cas

Hartje Breda: op handtekeningenjacht met Cas

Morgen start de BinckBank Tour – de opvolger van de Eneco Tour- vanuit evenemententerrein Breepark in Breda, vanavond werden de tweehonderd deelnemers, verdeeld over 22 ploegen, aan het publiek op de Grote Markt voorgesteld. De bussen van de ploegen parkeerden één voor één bij de Hoge Brug. De renners staken vervolgens lopend over, alwaar golfkarretjes klaarstonden om hen naar de Grote Markt te rijden. Daar, aan de Vismarkt en op de brug, staan de handtekeningenjagers. Daar is de opwinding voelbaarder dan bij de daadwerkelijke presentatie.

Onder hen: de 12-jarige Cas Seegers, samen met vader Rob, uit Baarle. ,,De liefde voor het wielrennen gaat van vader op zoon en lijkt steeds intenser te worden. Cas is er zó fanatiek mee bezig.” Vader en zoon bezoeken zo nu en dan de wedstrijden, een etappe tijdens deze ronde zit er helaas niet in. ,,We gaan vaker naar het veldrijden; daar rijdt men natuurlijk over een parcours en zie je ze wat vaker voorbijschieten.”

Cas ontpopt zich als een sluwe, doortastende handtekeningenjager. Dat begint op de Vismarkt, maar al snel heeft hij door dat er bij de bussen meer te halen valt. ,,Het is ook wel voordelig dat het Nederlands Elftal nu voetbalt. Anders was het vast een stuk drukker geweest, dus wellicht maakt ie kans bij de grootste renner: zijn held Sagan.” Bij de Scheldeprijs in Antwerpen lukte het Cas om samen met zijn held op de foto te gaan. De fantasie is nu om deze foto, afgedrukt op a4-formaat, te laten signeren.

Het boekje dat Cas bij zich heeft staat al snel flink vol met handtekeningen. Bij lang niet iedereen staat er een naam bij. ,,Ik heb soms ook geen idee wie het zijn. Dat is niet erg, het zijn wielrenners en daarom zijn ze sowieso tof.”

Maar eerst: Dylan Groenewegen, etappewinnaar op de Champs-Élysées jongstleden Tour de France.  Handtekening, foto, check. Of Oliver Naesen, de verrassende Belgische kampioen. Een voor een lopen ze langs de enthousiaste Cas en de overige handtekeningenjagers.

Maar Sagan? De bus laat wel erg lang op zich wachten. Cas en zijn vader besluiten naar de Grote Markt te gaan, wellicht vinden ze daar antwoord. Een kwartier later verschijnt Cas weer, mét handtekening van Sagan. ,,Die bus is ergens anders gestopt, niet bij de Hoge Brug. We hoorden het op de Grote Markt via via.” Doel met vlag en wimpel geslaagd, derhalve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »