Hartje Breda: Ondertussen bij The Gunners

Hartje Breda: Ondertussen bij The Gunners

BREDA – De Duitse voetbalclub Schalke ’04 probeert ook voet aan de grond te krijgen in Nederland. Dat doet men door meerdaagse voetbalkampen te organiseren door heel het land; deze zomer staan er zo’n dertig gepland. Zo trainen deze week 24 kinderen bij VV The Gunners: veel voetballen, veel individuele begeleiding en met als kers op de taart een verzorgde busreis naar de Veltins Arena, de thuishaven van de club uit Gelsenkirchen.

Voor de 9-jarige Fedde de Bruin is dat de doorslaggevende factor. ,,Ook het vergelijkbare NAC Summer Camp kwam voorbij, maar ik wil heel graag naar dat stadion. Daar kijk ik het meeste naar uit”, legt hij uit. Hij is hier vooral om een betere verdediger te worden. ,,Deze training is zwaarder dan dat ik bij Boeimeer gewend ben en ik merk dat ik al veel aan het leren ben.” Volgens coördinator Daan Oomen beginnen deze zomerkampen steeds meer een trend te worden in Europa, in Amerika worden dergelijke kampen al jaren georganiseerd. ,,Voor tweeverdieners ideaal, hun vakantievierende kind is weer een weekje onder de pannen. Daar speelt Schalke ’04 handig op in. De kinderen kennen de club allemaal, zij het slechts van naam. Ajax speelde er vorig jaar tegen en ze komen de club ook tegen in diverse games. Door zo’n zomerkamp maak je een directe connectie met hen.”

Trainer Evans Ankoma-Kissi speelde in de jeugd van Schalke ‘04 en speelt nu in de zesde divisie van Duitsland, bij SV Schermbeck. ,,De jeugdopleiding is erg goed, dat wil de club ook in Nederland erg graag laten zien. Mesut Özil (nu Arsenal) is bijvoorbeeld door Schalke ’04 opgeleid.” Afgelopen zomer verruilde spits Klaas Jan Huntelaar Schalke ’04 voor Ajax, waardoor er inmiddels geen Nederlanders meer in Gelsenkirchen spelen. Schalke ’04 organiseert soortgelijke kampen ook in China en in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »