Teleurgestelde Gert-Jan liet zijn honden onaangelijnd uit

De 61-jarige Gert-Jan is nog altijd boos op de boete van 95 euro die hij op 27 november 2018 kreeg. Hij liet die dag zijn twee honden uit in het natuurgebied nabij de Hooglaarsestraat in Prinsenbeek. Ze liepen los en dat mag daar niet. Dat weet hij ook wel, maar: ,,Het ligt er afgelegen, daar komt niemand. Ik lijn mijn honden altijd aan als ik bij het weiland uitkom.” Ditmaal wacht hij daar echter mee en lijnt hij hen pas twintig meter na het bordje aan.

Frustratie

De frustratie zit hem vooral in de manier waarop hij beboet werd. Het is november, er is geen gevaar meer van loslopend wild, dat allereerst. Maar erger: die zomer ontmoette Gert-Jan de boswachter voor het eerst in een privé-setting. Een aardige kerel, die eveneens zijn honden daar onaangelijnd uitlaat.

,,Hij was toen niet in functie. Hij was joviaal, we verstonden elkaar goed. Maar toen ik hem in november tegenkwam was hij in functie. Een heel ander mens.” De boswachter stelt dat hij dat onderscheidend vermogen heeft. Weet welke rol hij wanneer moet spelen. ,,Ik ben nog steeds kwaad. Ook echt direct een dikke bekeuring, geen discussie. Gelijk een gele kaart, zonder discussie. Walgelijk.”

‘Zo’n wijezend, autoritair vingertje’

Hij vindt dat ‘we anno 2019 mensen niet moeten tegenwerken, maar met ze mee moeten gaan’. ,,Gelijk zo’n slecht gesprek. Zo’n wijzend, autoritair vingertje. Joh, praat met me en samen komen we er wel uit. Als hij me waarschuwt, let ik er gewoon beter op hoor”, klinkt het.

De rechter vindt dat dat een zaak is tussen de boswachter en Gert-Jan. ,,Want formeel heeft u gewoon uw honden onaangelijnd uitgelaten op een plek waar dat niet mag. U kunt niet naar eigen ratio een regel invullen.” Gert-Jan wordt bozer. ,,Je kunt óók stellen dat ik de oren en ogen ben van dat gebied. Ik kom daar regelmatig, ik ken het daar. Dat bedoel ik met meegaan.”

Maar dat is niet aan de orde, vinden de rechter en de officier van justitie. ,,Dit is niet de plek. Wij kijken alleen naar het feit. Daar mag u uw honden niet onaangelijnd hebben en dat heeft u wel gedaan.” De 95 euro blijft dan ook gewoon staan. ,,De integriteitsschending die hier plaatsvindt is behoorlijk treurig”, briest Gert-Jan. ,,Ik verlaat zéér teleurgesteld deze zaal.”


Tof verhaal?

Dit verhaal lees je gratis, hoewel er uiteraard wel werk in zit. Als je deze tekst waardeert en dat wil laten blijken middels een bijdrage: dat kan en wordt natuurlijk super-super-super-gewaardeerd!

Totaal: € -Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »