Gooide Jaimy een flesje drinken naar een politieauto?

De 31-jarige Jaimy uit Waalwijk gaat op 23 september 2017 stappen in zijn woonplaats. Rond twee uur ’s nachts staat hij even voor het café, als een politieauto langs rijdt. Iemand gooit een flesje drinken tegen de auto aan. De agenten noteren daarop de gegevens van het uitgaanspubliek dat er staat. Een paar weken later ontvangt Jaimy een boete van 340 euro. Hij wordt als schuldige aangewezen.

Nuance

De officier van justitie opent de zaak met een kleine nuance in de aanklacht. Er is niet zozeer een flesje drinken naar de auto gegooid, maar wel een vloeistof afkomstig van een flesje.

,,We moesten allemaal onze namen opgeven. Er was namelijk een controle, het was die avond blijkbaar erg luidruchtig. Dus ja, ik heb die nacht zeker twee agenten gesproken, maar als ik echt iets tegen een politieauto gegooid zou hebben, zou ik vast wel direct opgepakt zijn, toch?” In plaats daarvan mag Jaimy gewoon weer door met zijn avond en gaat het café weer in.

Jaimy ontkent dan ook dat hij iets gegooid heeft. ,,Ik was even buiten, een luchtje scheppen. Je mag niet eens met drinken naar buiten, dus ik had in ieder geval niets bij me. Wat zou ik gegooid moeten hebben? Nou ja, ik weet in ieder geval dat ik niets gegooid heb.”

‘Ik weet het niet’

Hij wast zijn handen niet geheel in onschuld. ,,Ja, ik zou luidruchtig geweest kunnen zijn, misschien heb ik geschreeuwd. Toen ik die boete ontving, ging ik er eigenlijk vanuit dat dat het was. Hoewel: ik heb alleen mijn naam op moeten geven en ben verder nergens op aangesproken, dus ik wéét het niet.”

In het proces verbaal staat dat Jaimy weigerde een verklaring te willen geven, wat het verhaal van Jaimy volgens de officier van justitie ietwat ongeloofwaardig maakt. ,,Je zou het haast op belediging kunnen zetten: een flesje drinken naar een politieauto gooien. Ik was er niet bij, maar de politie wijst jou als schuldige aan en dat doen ze niet voor niets.” Ze eist een geldboete van 230 euro, iets waar Jaimy het uiteraard niet mee eens is. ,,Ik heb gewoon helemaal niets gedaan.”

Voor de rechter staan een aantal dingen vast. Ja, er is die avond iets gegooid naar een politieauto. ,,Maar of u dat bent geweest? Ik heb geen idee. Daar twijfel ik aan, daar is het proces verbaal echt te vaag in.” Jaimy wordt door deze twijfel vrijgesproken, de officier van justitie begrijpt de twijfel en laat het er ook bij zitten.

Tof verhaal?

Dit verhaal lees je gratis, hoewel er uiteraard wel werk in zit. Als je deze tekst waardeert en dat wil laten blijken middels een bijdrage: dat kan en wordt natuurlijk super-super-super-gewaardeerd!

Totaal: € -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven