Zuco 103 – Retouched!

Momenteel tourt Zuco 103 door Nederland met een dansbaardere versie van zichzelf. Dit doen ze onder de naam Zuco Soundsystem en onlangs was Podiuminfo in de Bredase Mezz om deze vorm van Zuco 103 te bekijken. Tegelijkertijd is er ook een nieuwe remix-cd verschenen van de band, Retouched!. Het betreft remixes van hun laatste album After the Carnaval en bevat ook nog eens enkele nieuwe nummers van Zuco 103. Live remixt Zuco 103 zichzelf dus, op cd worden ze geremixed door anderen.

Deze vorm is Zuco 103 wel bekend. Eerder werd hun debuutalbum Outro Lado geremixed en gedoopt tot The other side of outro lado. En net als deze uitgave, is ook Retouched! bijzonder goed gelukt. De nummers worden niet ‘eigen’ gemaakt door de betreffende remixers en blijven dicht bij het origineel, maar klinken over het algemeen een stuk vetter. Dat begint al met het eerste nummer, ‘Begrimed’. Het Utrechtse Nobody Beats the Drums heeft er een hele nieuwe beat onder gezet en het klinkt uiterst swingend. En direct zit het tempo er lekker in, als Wagon Cookin’ het nieuwe nummer ‘Longing’ in een lange remix geen moment laat vervelen. ‘Informação’ is een nieuw nummer van Zuco 103 en past uitstekend op deze cd, erg fijn. Ook ‘Pica Pau’ is een nieuw Zuco 103 nummer en is wat rustiger dan de rest van het album. Eerste echte hoogtepunt is ‘She’, door Deformer. Een voortreffelijke opbouw met een drum ’n bass-beat als climax. Een ander absoluut hoogtepunt is ‘Espero’ door Waft Corp.

Retouched! is, alles bij elkaar, een erg prettig dance-album geworden. Het album bevat meerdere dance-stijlen en is hierdoor afwisselend en dat gebeurt ook op de juiste momenten. Er zijn inkakmomenten (‘Ginga de Luscofusco’ door San Proper is saai) en twee versies van ‘Nunca Mais’ is teveel van het goede. Onnodig is ook het gebruik van een rapper (A.K.I.R. op ‘Back Home’, gemixed door Lesley ‘YOGISP’ Kühr), maar dat hoort dan misschien weer bij de tijdsgeest. Gelukkig horen we de volle 72 minuten met grote regelmaat de stem van Lilian Vieira, die ons door de wat mindere momenten heenhelpt. Overall gezien een absolute aanrader, maar dat geldt voor alle Zuco 103-albums totnutoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »