Typhoon ft. New Cool Collective – Chocolade

Op 15 juni 2008 staat er een interessante combinatie op het programma in de Melkweg. Rapper Typhoon deelt die avond het podium met New Cool Collective en deze samenwerking lijkt niet alleen op papier aantrekkelijk, maar blijkt ook in de praktijk goed te werken. Het klikt tussen Typhoon en NCC en daarom wordt besloten om een ep op te nemen. Op deze ep komen een aantal live nummers en een aantal studio-nummers te staan. Eind november werd de Chocolade EP dan ook daadwerkelijk gereleased. Een ep dus, want de samenwerking moest wel leuk blijven en niet te pretentieus, aldus Ty en NCC’er Benjamin Herman in het televisie-programma De Wereld Draait Door.

Het levert een album op met zeven nummers, waarvan ‘Bumaye’ en de live nummers ‘3 Luik’ en ‘Brand Los’ natuurlijk allang bekend van zijn. De nieuwe jasjes staan de nummers goed. De knallende, springerige hiphop-beats zijn ingeruild voor de warme sound van de NCC, zonder dat de nummers inboeten aan kracht. Daardoor luistert Chocolade lekker weg. De intro van ‘A De Na Oso’ is een gedicht van Typhoon gericht aan z’n moeder en dat neemt de vaart nogal uit deze ep. Hij brengt het geloofwaardig, maar de neiging om dat ene minuutje rap door te spoelen totdat de muziek begint is nogal aanwezig. ‘Licht Uit’ is een ander uiterste. Het nummer is een studio-uitvoering, maar voelt live aan en weet ongelofelijk goed te knallen. Het is in dat opzicht een fraai hoogtepunt van het album. Fakkelbrigade horen we op ‘Chocolade’ en vormt een tof middenstuk van deze ep.

Typhoon ft. New Cool Collective is dus niet alleen op papier interessant, maar weet live en nu dus ook op ep te overtuigen. Of deze samenwerking echt een vervolg gaat krijgen is nog de vraag. Deze ep overtuigt in ieder geval en is de aanschaf zeer zeker waard. Een live tour zou ongetwijfeld zorgen voor uitverkochte zalen, maar dat zijn Typhoon en New Cool Collective wel gewend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »