Tiga – Ciao!

De website van Tiga bevestigt wat zijn album Ciao! al doet vermoeden: Neem deze man niet te serieus, hij maakt blije electro met blije teksten. Aan de andere kant is het verre van clownesk en is de muziek kwalitatief dik in orde. Ook dat wordt bevestigd door de website. De website toont, direct bij binnenkomst, een interview met een goed geklede Tiga in een sobere omgeving. Een Jiskefet-setting, waar wel degelijk informatie te verkrijgen is over Tiga. Met een knipoog, welteverstaan.

Betrouwbaardere bronnen dan maar. Tiga is een Canadees, geboren in 1974 in Montreál en is een zogenaamde remixer en heeft in die hoedanigheid een indrukwekkend lijstje singles achter zijn naam staan. Van Scissor Sisters tot Nelly, van Depeche Mode tot Felix da Housecat, van Danii Minogue tot Pet Shop Boys: Tiga gaf er een electro-wending aan en vaak leverde dat succesvol aandacht op voor de Canadees. Zijn nieuwste album Ciao! zal deze aandacht ongetwijfeld ook krijgen. Een album dat van begin tot eind gevuld is met werkelijk stupide teksten en lekkere beats: Op grond van deze beschrijving zou je denken aan de Jeugd van Tegenwoordig, maar dan toch beduidend anders.

”The time goes beepbeepbeep, my car goes beepbeepbeep, the world goes beepbeepbeep” is het refrein van opener ‘Beep Beep Beep’ en is een even lekker als veelzeggende start van Ciao!. Maar het moet gezegd, muzikaal kan Tiga wel degelijk iets. De beats zijn afwisselend en rijkelijk gevuld met geluidjes, die allemaal een rol hebben. Tiga maakt het album overigens lang niet in z’n eentje. De broertjes DeWaele (Soulwax, 2many DJs) nemen nogal wat werk op zich en ook James Murphy van LCD Soundsystem, Jesper Dahlback en Jason ‘Gonzales’ Beck zijn te horen op Ciao!.

Tiga staat voor blije electro, maar is wel catchy en de bij vlagen lekker dreunende bassen zijn van harte welkom. De intro van ‘What You Need’ kent ook zo’n dreunende bas en de intro van dit nummer is in dat opzicht bijna krankzinnig te noemen. Het levert een hoogtepunt op van Ciao!, zó rommelig en krankzinnig en toch zó kloppend is een prestatie. Verwacht van Tiga geen vernieuwende dance of electro, maar een jaren ’80 sound die niet al teveel toevoegt, maar gewoon lekker is. Het album is, om het woordje gewoon eens te gebruiken, leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »