The Asteroids Galaxy Tour – Out of Frequency

Bierbrouwer Heineken heeft met The Entrance een bijzonder succesvolle reclamespot gemaakt. Sinds half december draait de commercial ook in Nederland, het filmpje is al ruim 4,3 miljoen keer bekeken op YouTube en The Entrance won bovendien al een prestigieuze reclameprijs (de Grand Prix Epica, voor beste commercial van het jaar). Een reclamespot van ongeveer anderhalve minuut en The Asteroids Galaxy Tour speelt hierin een prominente rol met hun nummer ‘The Golden Age’ van het album Fruit uit 2009. Je kunt je slechtere promotie bedenken. Eerder gebruikte ook Apple het nummer ‘Around The Bend’ van The Asteroids Galaxy Tour voor hun nieuwe iPod Touch 2g.

Een uitstekend moment om een tweede album uit te brengen. Op het moment is single ‘Heart Attack’ al megahit op 3FM. De groep rond zangeres Mette Lindberg en liedjesschrijver Lars Iversen zijn dus flink bezig Nederland te veroveren en gaan deze lente en zomer ook behoorlijk door Nederland touren. The Asteroids Galaxy tour maakt hele foute, maar daardoor bijzonder aanstekelijke popmuziek. Fruit was van begin tot eind een feest en ook deze nieuwe Out Of Frequency is van datzelfde fijne niveau.

Out Of Frequency start bijzonder stevig, met drie korte maar heftige liedjes. Met heerlijk gebruik van blaasinstrumenten weten de Denen een modern jaren ’80-sfeertje te creeëren. Met ‘Major’ en de aanstekelijke single ‘Heart Attack’ houdt The Asteroids Galaxy Tour het tempo goed hoog. Vooral het veel meer inzetten van trompettist Miloud Carl Sabri en saxofonist Sven Meinild zijn van een erg toffe meerwaarde ten opzichte van Fruit.

Het is knap dat de Denen een sterk tweede album hebben kunnen maken. Mette Lindberg heeft een op z’n zachtst gezegd bijzondere stem, die wellicht als irritant ervaren kan worden. Maar Out Of Frequency gloreert gewoon in een veertiental prima nummers. ‘Cloak And Dagger’ is daarbij de sterkste, maar ook ‘Mafia’ en ‘Ghost In My Head’ mogen niet onvermeld blijven. ‘Theme From 45 Eugenia’ is zelfs een geslaagd trip-experiment. Out Of Frequency zal ervoor zorgen dat The Asteroids Galaxy Tour nog meer bekendheid gaat verwerven. Niet door nieuwe commercials, maar omdat de band gewoon enorm toffe muziek maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »